To je to što me zanima!

Valtteri Bottas slavio u Austriji, novi sudar Hamiltona i Albona, devetorica nisu završila utrku...

Prije samog početka utrke šestorica vozača, među kojima su bili Leclerc i Verstappen, odbili su klečati u znak potpore pokretu ‘Black Lives Matter’. Svi podržavaju borbu protiv rasizma, ali ne žele klečati...
Vidi originalni članak

Kakav početak nove sezone Formule 1! Valtteri Bottas (Mercedes) osvojio je Veliku nagradu Austrije, dok su se na postolju još našli Charles Leclerc (Ferrari) i Lando Norris (McLaren).

Prije samog početka utrke šestorica vozača, među kojima su bili Leclerc i Verstappen, odbili su klečati u znak potpore pokretu ‘Black Lives Matter’. Svi su rekli kako podržavaju borbu protiv rasizma, ali i kako je za njih klečanje ipak - kontroverzno.

A onda - potpuni kaos. Devet vozača nije završilo utrku, prvi je otpao Max Verstappen (već u 11. krugu), predzadnji Albon, pa je Red Bull u prvoj utrci sezone ostao bez bodova.

Valterri Bottas odvozio je savršenu utrku, vodio od početka do kraja, pa na kraju i slavio u Austriji. Lewis Hamilton opet je, kao i u Brazilu 2019. godine, ‘zakačio’ Albona, dobio pet sekundi kazne i pao na 4. mjesto (iako je drugi prošao kroz ciljnu ravninu). Alexander Albon pokušao je prestići Hamiltona, to već praktički i napravio, no onda ga je svjetski prvak 'pokupio'.

Nesretni Albon odmah je pao na posljednje, u tim trenucima 13. mjesto, a vrlo brzo morao je i završiti utrku. Podsjetimo, ista scena dogodila se u Brazilu, a tada se Hamilton poslije utrke javno ispričao Albonu. Junak cijele utrke postao je 20-godišnji Lando Norris koji je fantastično odvozio posljednji krug, prestigao Sergija Pereza i završio na 3. mjestu. I dohvatio prvo postolje u karijeri... 

Prvu utrku sezone na kraju je završilo samo 11 vozača, a jedini je bez bodova ostao Nicholas Latifi (Williams). 

Redoslijed:

  • 1. Valtteri Bottas (Mercedes)

  • 2. Charles Leclerc (Ferrari)

  • 3. Lando Norris (McLaren)

Idi na 24sata

Komentari 6

  • trpaj_sirotinju 05.07.2020.

    svaka čast momcima na karakteru koji su odbili sudjelovati u lakrdiji klečanja za BLM

  • A l k o s 05.07.2020.

    Hebeš mi sve ako ja ne bi bio brži od ovog Vettela u mojoj Vectri.

  • potparol.fr 05.07.2020.

    Kazu ko ceka vecinom i docekaa :D Tako smo i mi evo docekali prvu utrku sezone ,,za neutralne super uzbudljiva i dramaticna utrka. Bottas dominirao Vettel se opet blamirao . Hamilton se kroz vikend borio s kaznama a Red Bull s pehovima . Latifi zavrsio utrku a nije osvojio niti jedan bod ,jedini je kojem je to poslo za rukom .Puno je dojmova na startu ,los ferarri upada u oci ,i veliki iskorak Racing Pointa (mercedes ll)...Alfa Romeo i Haas se priblizili Williamsu .Totalno krivi smjer. Kldionicari trljaju ruke jer je dizanje para na odustajanje ricija i groznog zicer u vecini utrka. Namjerno sam McLaren ostavio za kraj :D Faca dana ,vikenda a i cjelog pocetka sezone je Lando Norris. FL u zadnjem krugu za postolje je nagrada za sve u timu ,,sreca na licima ljudi u boxu govori vise od bilo kakvih rijeci . Ako podvucemo crtu ,moze se reci da je McLaren napravio novi iskorak naprijed ...jos su pobjede daleko ali je ferarri blize nego se i sanjalo :D Ako se ovakav napredak nastavi i kroz sezonu ,dolaskom mercedesovih motora McLaren ce opet biti materijal za najvise pozicije . Unaprijed se radujem iducem vikendu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare