To je to što me zanima!

Varaždinci predstavili kvintet pojačanja: Jozinović, Turčin...

Varaždinci su solidno ojačali svoju momčad u kojoj je jedan od najiskusnijih Dario Jertec vapio za pojačanjima. Jer treba i ostati u Prvoj ligi, što neće biti jednostavno
Vidi originalni članak

Goran Jozinović, Vitali Lisakovič, Jamal Bajandouh, Tomislav Turčin i Neven Đurasek. To je kvintet pojačanja koje je u utorak predstavio novi prvoligaš Varaždin.

Varaždinci su solidno ojačali svoju momčad u kojoj je jedan od najiskusnijih Dario Jertec vapio za pojačanjima. Jer treba i ostati u Prvoj ligi...

VARAŽDIN IZGUBIO U GENERALKI: Trebaju nam ozbiljni igrači ili nas čeka živa borba za ostanak

- Trebaju nam tri ozbiljna prvoligaška igrača jer bez pojačanja čeka nas živa borba za ostanak. Ti igrači, koji su nam potrebni, moraju biti nositelji ekipe i tada nećemo strepjeti do zadnjeg kola.

Ponosni Varaždinec

U Jozinoviću (28) su dobili prvoligaškog igrača, nekadašnji hajdukovac prošao je nakon Poljuda Lugano i Schaffhausen, a u HNL-u je odigrao 144 utakmice.

- Vraćam se u HNL i drago mi je da je to baš Varaždin. Ovdje je uvijek bilo teško, ali i ugodno za igrati. Imamo dosta mladih igrača i neće biti nimalo lako ove sezone te svi trebaju biti strpljivi. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći momčadi - reklo je nekadašnje Hajdučko srce.

Lisakovič, kojeg je u HNL doveo Dinamo, lanjsku je sezonu proveo na posudbi u Rudešu i u 14 nastupa poentirao četiri puta. 21-godišnji napadač napustio je Šahtar Soligorsk.

- Volim Hrvatsku i drago mi je što sam stigao u Varaždin. Mlada smo ekipa i želim da napravimo što bolji rezultat ove sezone - poželio je Bjelorus.

Mladi Đurasek, pak, pojačat će veznu liniju. Prošao je upravo varaždinsku školu nogometa prije nego ga je uzeo Dinamo pa potom proslijedio Lokomotivi. 

- Ponosni sam Varaždinec. Svidjela mi se cjelokupna priča oko kluba i nisam nimalo dvojio. Dinamov trener Nenad Bjelica u razgovoru mi je rekao da bi najbolje bilo da potražim sredinu adekvatnu za svoj razvoj i to je sigurno Varaždin. Šteta da nisam došao prije, ali jedva čekam da sve dečke upoznam - naglasio je Đurasek kojemu će konkurencija će mu biti Bajandouh (27), Saudijac koji je rođen u Engleskoj, ali već je nastupio za reprezentaciju Saudjske Arabije.

Vratiti se u Europu

S obzirom da je igrao u Al-Ittihadu, vjerojatno je preporuku dao i Zlatko Dalić.

- Želio sam doći u Europi i okušati se u europskom nogometu. Pružila se prilika i ja sam prezadovoljan što sam stigao u Varaždin jer su me ljudi ovdje vrlo srdačno dočekali.

Turčin (22) igra na krilnoj poziciji i kao polušpica, a njega je Rijeka privremeno ustupila Varaždincima nakon što je posudbu već odradio u Širokom Brijegu nakon jako dobrih igara u Rudešu.

- Drugi je cilj da se klub vrati u europska natjecanja u kojima je nekada igrao zapaženu ulogu. Malo se kasnilo s pojačanjima, ali bilo je puno imena u opticaju", izjavio je predsjednik Stjepan Cvek dodajući da se i dalje radi na dovođenju pojačanja.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • kicovz 16.07.2019.

    Nadam se da će mo izdržati ove godine bez ispadanje i polako uz godine gradi perspektivnu ekipu

  • contreras 16.07.2019.

    Pozz varazdinci dobro dosli natrag.

  • Mthesecond 16.07.2019.

    Vidim perspektivu,nisu neka ekstra pojacanja ali ce sigurno podici kvalitet igre..Mozda dozivimo da sruse Dinamo na svom terenu ko nekad u stara dobra vremena :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare