Sport

Komentari 18

Trebaju nam ozbiljni igrači ili nas čeka živa borba za ostanak

Trebaju nam ozbiljni igrači ili nas čeka živa borba za ostanak

Saudijski Al Ahli, kojega vodi varaždinski stručnjak Branko Ivanković, pobijedio je novoga hrvatskog prvoligaša 3-2 uoči početka nove sezone HNL-a, a kapetan Dario Jertec nije birao riječi za kritiku

Nogometaši Varaždina uoči prve utakmice u 1. HNL protiv Rijeke izgubili su na svom stadionu od Ivankovićeva Al Ahli Saudija 3-2.

- Trebaju nam tri ozbiljna prvoligaška igrača jer bez pojačanja čeka nas živa borba za ostanak. Ti igrači koji su nam potrebni moraju biti nosioci ekipe i tada nećemo strepiti do zadnjeg kola - naglasio je Dario Jertec, kapetan Varaždina.

Varaždinci su naročito loše izgledali u prvom dijelu kada je saudijska momčad, koju vodi varaždinski trener Branko Ivanković, vodila 3-1. 

- U prvom dijelu smo bili mrtvi, nikakvi. Mislim da gore od toga ne možemo - ozbiljan je bio Jertec koji se još jednom dotaknuo igračkog kadra. 

- Ne umanjujem ničiju kvalitetu i počinjem od sebe. Pojačanje mora biti igrač koji će biti nositelj kvalitete. Stroj, a ne igrač koji će tražiti mjesto u prvih 11. Liga je jako duga, pet klubova je iznad svih i svaki bod će se jako cijeniti. Kako mi moramo davati sto posto na terenu, tako ljudi iz uprave moraju napraviti sve da nas pojačaju da bi mogli biti konkurentni - rekao je Jertec.

Varaždinski trener Branko Ivanković koji odnedavno vodi Al Ahli, klub koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu najvišeg ranga saudijskog nogometa, vjeruje da Varaždinci mogu biti konkurentni u 1. HNL. 

- Varaždin je pokazao dva lica, ono loše u prvom i ono dobro u drugom dijelu. Još uvijek postoji određena doza nesigurnosti. No pokazali su da imaju potencijala i drugom dijelu stvarali su nam velike probleme. Teško je povlačiti paralele s mojom ekipom i ekipama iz 1. HNL, no sigurno je moja momčad na razini srednjeg doma 1. HNL - dodao je Ivanković. 

Trener Varaždina Borimir Perković svjestan je što njegovu momčad čeka u najvišem rangu hrvatskog nogometa. 

- Sigurno je da možemo bolje i da ima još mjesta za napredak. Svjesni smo situacije u kojoj ćemo se naći. Želimo što prije pobjeći od zadnje pozicije i stabilizirati se u prvoj ligi - istaknuo Perković. 

Na otvaranju 1. HNL, Varaždince čeka teško gostovanje kod Rijeke na Rujevici. 

- Rijeka je jača momčad od Al Ahlija i morat će svaki igrač biti na maksimumu svojih mogućnosti da se na otvaranju ne bi obrukali - zaključio je Jertec. 

Najčitaniji članci