To je to što me zanima!

Varaždinci 'vraćeni u realnost', a zahtjevna publika gubi živce

Nakon pobjeda protiv Dinama (1-0) i Rudeša (4-2), u utakmicu s Rijekom optimistično su ušli Varaždinci, ali 'vraćeni su u realnost'. Čeka ih teška borba za opstanak, a publika u Varaždinu je 'tankih živaca'
Vidi originalni članak

Rijeka je u Varaždinu odigrala rutinsku utakmicu i lagano ugasila sve nade Varaždina u još jedan 'veliki skalp' na Gradskom stadionu. Pod vodstvom Aleša Kačičnika gostujuća je momčad očitala lekciju neprepoznatljivim Varaždincima i spustila ih u realnost i razmišljanje o borbi za opstanak. Simon Rožman je na tribinama bio 'hladan kao špricer' i sve promatrao praktički bez emocija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali ima onih kojima nije bilo svejedno - 1946 gledatelja na tribinama stadiona Varteksa nisu najbolje primili ovakvo izdanje nakon dobrih izdanja na domaćem terenu. Varaždinska publika dići će vas u nebesa nakon par dobrih utakmica, ali i jako poručiti što misle nakon izdanja poput ovog danas. Borimir Perković proživljava teške dane jer, željeli to mnogi priznati ili ne, i nije omiljeno lice među varaždinskom publikom.

VARAŽDIN - RIJEKA 0-2 Varaždinu se 'smočio barut', riječka dominacija na Herjavcu

Strateg Varaždina ne može zadovoljiti apetite ljudi koji su sedam godina željno iščekivali prvu ligu, a sad moraju gledati svog prvoligaša u povremeno dobrim izdanjima. Pljesak se nekoliko puta prolomio tribinama nakon pokojeg dobrog poteza, ali u nerijetkim trenucima su loši potezi uzeti 'na zub'. 

Miljenik publike Leon Benko, mora si priznati kako s 36 godina na leđima ipak izgleda nemoćno među prvoligaškim stoperima. Još podsjeti na stare dane kad primi loptu leđima okrenut prema golu, odnese igrača na leđima i potegne ili pak zaprijeti iz slobodnjaka. No, u igri kakvu Varaždin pokušava igrati s traženjem njegovih utrčavanja u prostor, kraj puno bržih igrača, 'stari lisac' u potpunosti je izgubio svoj smisao.

Rezultat je na kraju 0-2, a uz dvije stative Puljića i nekoliko promašenih prilika - mogao je biti i veći. No, tri boda su tri boda, a Varaždin se ipak mora potruditi da ono što je napravio protiv Dinama napravi i protiv izravnih konkurenata u borbi za opstanak.

Riječani su pokazali da su momčad koja je spremna boriti se za vrh, a dodir novog trenera još nije posebno vidljiv. Bilo kako bilo, još je dugo do kraja prvenstva, ali za neke je već i u ovoj fazi bitan svaki bod žele li i sljedeće sezone nositi status prvoligaške momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 28.09.2019.

    Šibenik da prvi bude, Orijent drugi...Varaždin, koliko mi ga je žao, ispada odmah...Istra predzadnja...onda Orijent-Istra doigravanje...mini derbi Učke...lijepo bi bilo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare