To je to što me zanima!

VARCheck: 'Apsolutni dokaz ne postoji. Gol Hajduka poništen je na temelju krive pretpostavke'

Analizirajući za sada dostupne kamere, postoji velika vjerojatnost da je desna noga igrača još bliže golu što nas definitivno dovodi do zaključka da u ovoj situaciji nema nedozvoljene pozicije, osvrt je VARChecka
Vidi originalni članak

Varaždin je zaustavio Hajduk u 24. kolu HNL-a, izdržao gotovo cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje i na koncu odnio veliki bod rezultatom 1-1. Splićani su ispustili važne bodove u borbi za naslov i trener Mislav Karoglan rekao je da je predstava u Varaždinu bila "korak unazad".

POGLEDAJTE VIDEO: Varaždin - Hajduk 1-1

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Livaja zabio, gol poništen

Jedan detalj podigao je prašinu, onaj iz 78. minute kada je Marko Livaja zabio za preokret, a suci su pogodak poništili nakon pregleda VAR snimke. Utakmicu je sudio Fran Jović, a u VAR sobi sjedili su Ante Čuljak i Anto Marić.

 

Analiza situacije

Nakon utakmice uslijedila je reakcija VARChecka, internetske stranice koja se bavi analizama spornih situacija u HNL-u. Njihov osvrt prenosimo u cijelosti.

- Ukoliko analiziramo samo vidljivi dio igrača Varaždina s brojem 25, onda dolazimo do ovog uistinu minimalnog zaleđa od dva, tri centimetra. Analizirajući za sada dostupne kamere, postoji velika vjerojatnost da je desna noga spomenutog igrača još dosta bliže golu, nekih 10, 15 cm što nas definitivno dovodi do zaključka da u ovoj situaciji nema nedozvoljene pozicije, a gol Hajduk je poništen na temelju pretpostavke, i to pogrešne pretpostavke. Budući da apsolutni dokaz ne postoji, u ovoj je situaciji je morala biti uvažena procjena pomoćnika - stoji u opisu analize koju u možete pogledati u videu ispod.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • arma_gedon 25.02.2024.

    Znaci nema ni apsolutnog dokaza da je gol regularan

  • banmla 25.02.2024.

    Koji su sad to?....

  • lelazlata 25.02.2024.

    koliko puta ste ajduku priznali nepostoječe golove a sad tu cmoljite za postoječim ofsajdom kmečite i dalje lakše se diše

Komentiraj...
Vidi sve komentare