To je to što me zanima!

Vardar je spašen: Rusa mijenja novi-stari predsjednik kluba...

Novi investitor u makedonski klub, Mihajlo Mihajlovski, već razgovara s igračima koji su trenutno u klubu i razmišlja koja nova lica dovesti u klub. Hoće li se možda neki igrači i vratiti?
Vidi originalni članak

Makedonsko rukometno čudo je spašeno! Dugogodišnji glavni sponzor RK Vardara, trenutno prva osoba SEHA lige, Mihajlo Mihajlovski, preuzet će klub od Sergeja Samsonenka od početka sljedeće sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mihajlovski je u klubu bio do 2013. kada je Rus počeo investirati ozbiljan novac kako bi s Vardarom stvorio momčad sposobnu za osvajanje Lige prvaka.

Novi investitor već razgovara s igračima koji su trenutno u klubu i razmišlja koja nova lica dovesti u klub, što je svakako potrebno budući da je većina boljih igrača napustila Skoplje uslijed financijske krize o kojoj je Rus s igračima otvoreno komunicirao.

- Ako uspemo u namjeri da spasimo Vardar, kostur trenutne ekipe treba se zadržati i osigurati najmanje 5-6 makedonskih reprezentativaca ili potencijalnih i postepeno  stvoriti kostur makedonske reprezentacije. Vjerujem da ćemo se u budućnosti veseliti dostignućima Vardara. Jedan život, jedna ljubav - napisao je u svome priopćenju Mihajlovski.

Zimus je zbogom rekao Dainis Krištopans koji je otišao u Füchse Berlin, a već je i potpisao ugovor s PSG-om za narednu sezonu. Otišao je i Pavel Atman koji se priključio Spartaku iz Moskve, a odlazak na ljeto je najavio i Staš Skube.

- Dibirov, Kalarash, Čupić, Dissinger sada mogu ostati, ali trebaju reći koji su njihovi zahtjevi - pišu makedonski mediji. 

 

Budžet manji od ruskog

Naravno, teško da će budžet biti u visini onoga što je u klub donio Samsonenko, ali s druge strane i ovo je početak ili pomak na bolje s obzirom na to da je makedonsko rukometno čudo doista bilo na koljenima i pred gašenjem.

Podsjetimo Samsonenku  se sve to ulaganje isplatilo kada je Vardar osvojio Ligu prvaka 2017. i 2019. godine. No, posljednju titulu neće moći braniti zbog ovosezonske odluke EHF-a. Naime, krovna europska rukometna organizacija odlučila je odrediti sudionike Final 4 turnira koji će se ovoga puta iznimno igrati u prosincu. Bit će ondje Barca, Vesprem, PSG i Kiel, ali ne i aktualni prvak Europe.

Povratak Karačića?

Predsjednik Kielca Bertus Sarvaas najavio je rezanje budžeta. Bude li tako, lako je moguće da se će se zahvaliti barem jednom od tri najskuplja igrača - Alexu Dujshebaevu, Adreasu Wolffu ili našemu Igoru Karačiću.

Bude li se situacija u Vardaru popravila, a čini se da hoće, možda bi se Hrvat i mogao vratiti u grad u kojemu je proveo sedam godina svoga života i osvojio dva naslova prvaka Europe. Naravno, ako Mihajlovski bude imao dovoljno novca da plati jednog od najboljih rukometaša na svijetu. 

Uz to, ondje je Igor upoznao i zaručnicu Dušicu, a prisjetimo se, sam je na odlasku iz Vardara rekao da ne isključuje opciju povratka. Možda je ovo prilika za jako brz povratak u njemu jako drag grad.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare