Obavijesti

Sport

Komentari 0

Vardar je spašen: Rusa mijenja novi-stari predsjednik kluba...

Vardar je spašen: Rusa mijenja novi-stari predsjednik kluba...
3

Novi investitor u makedonski klub, Mihajlo Mihajlovski, već razgovara s igračima koji su trenutno u klubu i razmišlja koja nova lica dovesti u klub. Hoće li se možda neki igrači i vratiti?

VIDEO

Makedonsko rukometno čudo je spašeno! Dugogodišnji glavni sponzor RK Vardara, trenutno prva osoba SEHA lige, Mihajlo Mihajlovski, preuzet će klub od Sergeja Samsonenka od početka sljedeće sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:27

Mihajlovski je u klubu bio do 2013. kada je Rus počeo investirati ozbiljan novac kako bi s Vardarom stvorio momčad sposobnu za osvajanje Lige prvaka.

Novi investitor već razgovara s igračima koji su trenutno u klubu i razmišlja koja nova lica dovesti u klub, što je svakako potrebno budući da je većina boljih igrača napustila Skoplje uslijed financijske krize o kojoj je Rus s igračima otvoreno komunicirao.

- Ako uspemo u namjeri da spasimo Vardar, kostur trenutne ekipe treba se zadržati i osigurati najmanje 5-6 makedonskih reprezentativaca ili potencijalnih i postepeno  stvoriti kostur makedonske reprezentacije. Vjerujem da ćemo se u budućnosti veseliti dostignućima Vardara. Jedan život, jedna ljubav - napisao je u svome priopćenju Mihajlovski.

Zimus je zbogom rekao Dainis Krištopans koji je otišao u Füchse Berlin, a već je i potpisao ugovor s PSG-om za narednu sezonu. Otišao je i Pavel Atman koji se priključio Spartaku iz Moskve, a odlazak na ljeto je najavio i Staš Skube.

- Dibirov, Kalarash, Čupić, Dissinger sada mogu ostati, ali trebaju reći koji su njihovi zahtjevi - pišu makedonski mediji. 

 

Budžet manji od ruskog

Naravno, teško da će budžet biti u visini onoga što je u klub donio Samsonenko, ali s druge strane i ovo je početak ili pomak na bolje s obzirom na to da je makedonsko rukometno čudo doista bilo na koljenima i pred gašenjem.

Podsjetimo Samsonenku  se sve to ulaganje isplatilo kada je Vardar osvojio Ligu prvaka 2017. i 2019. godine. No, posljednju titulu neće moći braniti zbog ovosezonske odluke EHF-a. Naime, krovna europska rukometna organizacija odlučila je odrediti sudionike Final 4 turnira koji će se ovoga puta iznimno igrati u prosincu. Bit će ondje Barca, Vesprem, PSG i Kiel, ali ne i aktualni prvak Europe.

Vardar Skopje - Telecom Veszprem

Povratak Karačića?

Predsjednik Kielca Bertus Sarvaas najavio je rezanje budžeta. Bude li tako, lako je moguće da se će se zahvaliti barem jednom od tri najskuplja igrača - Alexu Dujshebaevu, Adreasu Wolffu ili našemu Igoru Karačiću.

Bude li se situacija u Vardaru popravila, a čini se da hoće, možda bi se Hrvat i mogao vratiti u grad u kojemu je proveo sedam godina svoga života i osvojio dva naslova prvaka Europe. Naravno, ako Mihajlovski bude imao dovoljno novca da plati jednog od najboljih rukometaša na svijetu. 

Uz to, ondje je Igor upoznao i zaručnicu Dušicu, a prisjetimo se, sam je na odlasku iz Vardara rekao da ne isključuje opciju povratka. Možda je ovo prilika za jako brz povratak u njemu jako drag grad.

Vardar Skopje - Telecom Veszprem
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve