Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Vardar je spašen: Rusa mijenja novi-stari predsjednik kluba...

Novi investitor u makedonski klub, Mihajlo Mihajlovski, već razgovara s igračima koji su trenutno u klubu i razmišlja koja nova lica dovesti u klub. Hoće li se možda neki igrači i vratiti?

Vardar Skopje - Telecom Veszprem
Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL
0 komentara

Makedonsko rukometno čudo je spašeno! Dugogodišnji glavni sponzor RK Vardara, trenutno prva osoba SEHA lige, Mihajlo Mihajlovski, preuzet će klub od Sergeja Samsonenka od početka sljedeće sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Mihajlovski je u klubu bio do 2013. kada je Rus počeo investirati ozbiljan novac kako bi s Vardarom stvorio momčad sposobnu za osvajanje Lige prvaka.

Novi investitor već razgovara s igračima koji su trenutno u klubu i razmišlja koja nova lica dovesti u klub, što je svakako potrebno budući da je većina boljih igrača napustila Skoplje uslijed financijske krize o kojoj je Rus s igračima otvoreno komunicirao.

- Ako uspemo u namjeri da spasimo Vardar, kostur trenutne ekipe treba se zadržati i osigurati najmanje 5-6 makedonskih reprezentativaca ili potencijalnih i postepeno  stvoriti kostur makedonske reprezentacije. Vjerujem da ćemo se u budućnosti veseliti dostignućima Vardara. Jedan život, jedna ljubav - napisao je u svome priopćenju Mihajlovski.

Zimus je zbogom rekao Dainis Krištopans koji je otišao u Füchse Berlin, a već je i potpisao ugovor s PSG-om za narednu sezonu. Otišao je i Pavel Atman koji se priključio Spartaku iz Moskve, a odlazak na ljeto je najavio i Staš Skube.

- Dibirov, Kalarash, Čupić, Dissinger sada mogu ostati, ali trebaju reći koji su njihovi zahtjevi - pišu makedonski mediji. 

Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL

 

Budžet manji od ruskog

Naravno, teško da će budžet biti u visini onoga što je u klub donio Samsonenko, ali s druge strane i ovo je početak ili pomak na bolje s obzirom na to da je makedonsko rukometno čudo doista bilo na koljenima i pred gašenjem.

Podsjetimo Samsonenku  se sve to ulaganje isplatilo kada je Vardar osvojio Ligu prvaka 2017. i 2019. godine. No, posljednju titulu neće moći braniti zbog ovosezonske odluke EHF-a. Naime, krovna europska rukometna organizacija odlučila je odrediti sudionike Final 4 turnira koji će se ovoga puta iznimno igrati u prosincu. Bit će ondje Barca, Vesprem, PSG i Kiel, ali ne i aktualni prvak Europe.

Vardar Skopje - Telecom Veszprem | Autor: Marius Becker/DPA/PIXSELL Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Povratak Karačića?

Predsjednik Kielca Bertus Sarvaas najavio je rezanje budžeta. Bude li tako, lako je moguće da se će se zahvaliti barem jednom od tri najskuplja igrača - Alexu Dujshebaevu, Adreasu Wolffu ili našemu Igoru Karačiću.

Bude li se situacija u Vardaru popravila, a čini se da hoće, možda bi se Hrvat i mogao vratiti u grad u kojemu je proveo sedam godina svoga života i osvojio dva naslova prvaka Europe. Naravno, ako Mihajlovski bude imao dovoljno novca da plati jednog od najboljih rukometaša na svijetu. 

Uz to, ondje je Igor upoznao i zaručnicu Dušicu, a prisjetimo se, sam je na odlasku iz Vardara rekao da ne isključuje opciju povratka. Možda je ovo prilika za jako brz povratak u njemu jako drag grad.

Vardar Skopje - Telecom Veszprem | Autor: Marius Becker/DPA/PIXSELL Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message