To je to što me zanima!

Vaterposka Euroliga: Pobjeda Mladosti, domaći poraz Juga

Mađari su ušli u utakmicu s 4-0 prednošću. Na poluvremenu je bilo 4-2, nakon trećeg dijela 7-6 za Mađare. Posljednji dio dobila je Mladost 2-0 koja je i slavila
Vidi originalni članak

U utakmicama pretposljednjega, petog kola vaterpolske Eurolige Jug si je zakomplicirao situaciju domaćim porazom od Partizana 13-10. Mladost je odradila zadaću pobijedivši u Zagrebu Vasas 8-7...

Ovom su pobjedom u skupini B vaterpolisti Vjekoslava Kobešćaka odluku o plasmanu na Final Four natjecanja u Rimu prolongirali za posljednje kolo, u kojem gostuju kod Pro Recca.

Mađari su ušli u utakmicu s 4-0 prednošću, da bi domaći do kraja prve četvrtine uspjeli tek smanjiti. Na poluvremenu je bilo 4-2, nakon treće dionice 7-6 za Mađare, da bi Zagrepčani konačno do pobjede došli u završnoj četvrtini 2-0 pobjedom.

Po dva su gola za pobjednički sastav postigli Vukičević, Letica, Petković i Muslim. Kod gostiju Miho Bošković niti jednom nije zatresao mrežu Josipa Pavića.

U srazu petog kola skupine A Jug je u Gružu izgubio od Partizana 13-10, čime je beogradska momčad došla i do pete pobjede u petom nastupu.

Da su slavili Dubrovčani, potvrdili bi plasman u rimsku završnicu kolo prije kraja. U posljednjoj utakmici momčad Elvisa Fatovića ide u goste Budvi.

Najbolji strijelac u redovima pobjednika s pet je golova bio veteran Vladimir Vujasinović. Maro Joković za Dubrovčane je zabio tri gola, a Andro Bušlje dva.

Primorje preslabo za europskog prvaka

Vaterpolisti Pro Recca, aktualni europski prvaci, pobijedili su u Rijeci Primorje EB 12-7 (5-0, 3-4, 1-1, 3-2) u dvoboju petog kola euroligaške B-skupine...

Furioznom startu talijanske momčadi u utakmicu domaći se vaterpolisti, inače filijala sastava iz Ligurije, nisu mogli othrvati. Pro Recco, posljednji put u Europi poražen prije dvije godine baš u Rijeci u finalnom dvoboju Final Foura od kotorskog Primorca, siguran je sudionik Final Foura u Rimu s maksimalnih pet pobjeda.

U redovima pobjednika hrvatski reprezentativac Damir Burić, Mađar Tibor Benedek i Crnogorac Aleksandar Ivović postigli su po dva pogotka. Kod Riječana je isto uspjelo Nikoli Frankoviću, Danielu Vargi i Javieru Garciji, dok je Denes Varga zabio jednom.

Primorje će, uz očekivanje da Mladost neće uzeti bod ili pobijediti Pro Recco u Italiji, u posljednjem kolu morati pobijediti Vasas u Budimpešti da bi se plasiralo na Final Four. U slučaju istog broja bodova, Riječani imaju bolji izravni omjer protiv "mladostaša".

U drugoj utakmici skupine B Budva je kao gost u Herceg Novom pobijedila Jadran 9-8. To znači da dubrovački Jug u posljednjem kolu kod Budve ne smije izgubiti da bi sačuvao poziciju za Final Four.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare