To je to što me zanima!

Hrvatska je prosula nemoguće: Imali smo 2-0 i Euro gotovo u džepu, sad smo u problemima!

Vodili smo 2-0 nakon prvog dijela preko More i Bistrovića. Middleton je smanjio, a Sosa brzo potom isključen. Domaći su se vratili i na 2-2, a onda i oni ostali s čovjekom manje... Ne ovisimo više sami o sebi
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija ugrozila je plasman na EP 2021. nakon što je u susretu devetog kola skupine 4 u Edinburghu odigrala 2-2 protiv Škotske premda je nakon prvog poluvremena vodila sa 2-0.

Hrvatska je imala vodstvo 2-0, no "poklon" golmana Adriana Šempera i glupost braniča Borne Sose vratili su Škotsku u život.

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćan uoči Škotske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odabranici izbornika Igora Bišćana nisu ostali bez izgleda za plasman na Euro, no sada više ne odlučuju sami o svojoj sudbini već će morati čekati pogrešku Češke i Škotske u zadnjem kolu.

Nakon lošeg ulaska u kvalifikacije za EP i dva domaća poraza od Škotske (1-2) i Češke (1-2), mlada hrvatska reprezentacija je nanizala pet pobjeda i remi stigavši u poziciju da pobjedom u Škotskoj stigne na korak do plasmana na EP koje će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Hrvatska je odlično krenula u Edinburghu stigavši do prednosti u 20. minuti golom Nikole More. Samo pet minuta kasnije Kristijan Bistrović je prekrasnim udarcem s 20-ak metara pogodio suprotne rašlje za 2-0.

Mladi "Vatreni" su imali vodstvo i igru, nažalost, u drugom dijelu sve se okrenulo.

>>> Snimku utakmice možete pogledati na YouTube kanalu Škotskoga nogometnog saveza OVDJE.

Domaćin je smanjio u 54. minuti nakon velike pogreške vratara Adriana Šempera kojem je lopta prošla kroz ruke nakon udarca Glenna Middletona. Samo dvije minute kasnije Hrvatska je ostala s igračem manje nakon gluposti Borne Sose koji je dobio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača.

Škotska je s igračem više navalila po izjednačenje i Connor McLennan je u 70. minuti precizno pogodio za 2-2. Dvije minute kasnije i domaćin je ostao s igračem manje. Billy Gilmour je napravio prekršaj na Nejašmiću i onda očito nešto dobacio talijanskom sucu Michaelu Fabbriju koji mu je pokazao direktan crveni karton.

Bio je to potez koji je našu mladu reprezentaciju možda i spasio od poraza. U nastavku susreta Hrvatska je lovila pobjedu, ali ostalo je 2-2. Uoči zadnjeg kola Hrvatska je na trećem mjestu sa 17 bodova iza Češke i Škotske koje imaju po 18 bodova.

Mnogo toga će biti jasnije već sutra kada Češka gostuje u Grčkoj. Česi bi pobjedom osigurali prvo ili drugo mjesto u skupini.  Hrvatska će posljednji susret u skupini igrati u utorak u Puli pobijediti Litvu i osim pobjede morat će navijati za kiks Škotske u Grčkoj.

Direktan plasman na Euro izborit će pobjednici devet skupina te pet najboljih drugoplasiranih skupina. Uefa je ljetos, zbog prenatrpanosti termina zbog pandemije korona virusa, ukinula play-off kojim bi i ostali drugoplasirani dobili šansu, a Euro je raspodijelila u dva termina - grupnu fazu u ožujku i nokaut fazu na kraju sezone.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Vito1 15.11.2020.

    Prije bih napisao: Hrvatska PONOVO OSTVARILA nemoguće. Nije joj to prvi puta da vjeruje kako protivnik ne igra nakon što dobije dva gola. To je specijalnost svakog hrvatskog kluba koji ne mora igrati, jer zna da su utakmice unaprijed dogovorene.

  • mateo12345 14.11.2020.

    Jako vazan dogadaj za zivot

  • StjepanValjak 14.11.2020.

    Ajmmooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare