Obavijesti

Sport

Komentari 111

Hrvatska je prosula nemoguće: Imali smo 2-0 i Euro gotovo u džepu, sad smo u problemima!

Hrvatska je prosula nemoguće: Imali smo 2-0 i Euro gotovo u džepu, sad smo u problemima!
6

Vodili smo 2-0 nakon prvog dijela preko More i Bistrovića. Middleton je smanjio, a Sosa brzo potom isključen. Domaći su se vratili i na 2-2, a onda i oni ostali s čovjekom manje... Ne ovisimo više sami o sebi

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija ugrozila je plasman na EP 2021. nakon što je u susretu devetog kola skupine 4 u Edinburghu odigrala 2-2 protiv Škotske premda je nakon prvog poluvremena vodila sa 2-0.

Hrvatska je imala vodstvo 2-0, no "poklon" golmana Adriana Šempera i glupost braniča Borne Sose vratili su Škotsku u život.

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćan uoči Škotske

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 uoči Škotske 10:58

Odabranici izbornika Igora Bišćana nisu ostali bez izgleda za plasman na Euro, no sada više ne odlučuju sami o svojoj sudbini već će morati čekati pogrešku Češke i Škotske u zadnjem kolu.

Nakon lošeg ulaska u kvalifikacije za EP i dva domaća poraza od Škotske (1-2) i Češke (1-2), mlada hrvatska reprezentacija je nanizala pet pobjeda i remi stigavši u poziciju da pobjedom u Škotskoj stigne na korak do plasmana na EP koje će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Hrvatska je odlično krenula u Edinburghu stigavši do prednosti u 20. minuti golom Nikole More. Samo pet minuta kasnije Kristijan Bistrović je prekrasnim udarcem s 20-ak metara pogodio suprotne rašlje za 2-0.

Mladi "Vatreni" su imali vodstvo i igru, nažalost, u drugom dijelu sve se okrenulo.

>>> Snimku utakmice možete pogledati na YouTube kanalu Škotskoga nogometnog saveza OVDJE.

Domaćin je smanjio u 54. minuti nakon velike pogreške vratara Adriana Šempera kojem je lopta prošla kroz ruke nakon udarca Glenna Middletona. Samo dvije minute kasnije Hrvatska je ostala s igračem manje nakon gluposti Borne Sose koji je dobio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača.

Škotska je s igračem više navalila po izjednačenje i Connor McLennan je u 70. minuti precizno pogodio za 2-2. Dvije minute kasnije i domaćin je ostao s igračem manje. Billy Gilmour je napravio prekršaj na Nejašmiću i onda očito nešto dobacio talijanskom sucu Michaelu Fabbriju koji mu je pokazao direktan crveni karton.

Bio je to potez koji je našu mladu reprezentaciju možda i spasio od poraza. U nastavku susreta Hrvatska je lovila pobjedu, ali ostalo je 2-2. Uoči zadnjeg kola Hrvatska je na trećem mjestu sa 17 bodova iza Češke i Škotske koje imaju po 18 bodova.

Mnogo toga će biti jasnije već sutra kada Češka gostuje u Grčkoj. Česi bi pobjedom osigurali prvo ili drugo mjesto u skupini.  Hrvatska će posljednji susret u skupini igrati u utorak u Puli pobijediti Litvu i osim pobjede morat će navijati za kiks Škotske u Grčkoj.

Direktan plasman na Euro izborit će pobjednici devet skupina te pet najboljih drugoplasiranih skupina. Uefa je ljetos, zbog prenatrpanosti termina zbog pandemije korona virusa, ukinula play-off kojim bi i ostali drugoplasirani dobili šansu, a Euro je raspodijelila u dva termina - grupnu fazu u ožujku i nokaut fazu na kraju sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Euro U-21 16:00 , Edinburgh, Škotska
Škotska
Middleton 54', McLennan 70'
2 : 2
Hrvatska
Moro 20', Bistrović 25'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj nevjerojatne utakmice u Edinburghu. Hrvatska nije uspjela sačuvati vodstvo 2-0 iz prvog poluvremena, raspala se i škotski džokeri zabili su nam dva gola, a Sosa dobio crveni. Iako su i domaćini ostali bez čovjeka u završnih 20-ak minuta, nismo mogli do pobjede koja bi nas odvela na prvo mjesto. Ovako ostajemo treći i ne ovisimo o sebi.

Trebat će nam se poklopiti drugi rezultati da dohvatimo finalni turnir. Sutra bi neke stvari mogle biti jasnije, nakon utakmice Grčke i Češke... U utorak nam stižu Litavci u Pulu.

90+1'

Pet minuta na(dokna)de.

81'

Još dvije Bišćanove promjene. Neven Đurasek i Bartol Franjić umjesto More i Bistrovića. Možemo li doći do zlata vrijedne pobjede?

80'

Hrvatska je ovakvim raspletom, ostane li remi, treća u skupini i uvelike će kompromitirati šanse za odlazak na Euro. Samo pobjednik skupine ide izravno na završni turnir i pet najboljih drugoplasiranih. Morali bismo navijati da Grke koji sutra od 18 sati dočekuju Češku... A onda, u utorak, i Škotsku.

77'

Ryan Porteous, onaj kojega je Sosa udario za crveni karton, sad je požutio, a Bišćan uveo u igru i Darija Špikića umjesto Nejašmića. Sad se stvari mijenjaju, moramo tražiti treći gol... Bistrović je imao šansu iz slobodnjaka, pucao je ravno u golmana Doohana.

Komentari 111