To je to što me zanima!

'Već me s 12 počelo boljeti, a onda me je samo presjeklo...'

Da nije bilo odgoda turnira zbog pandemije, vjerojatno bih sada polako kretala na turnire. Treniram svakodnevno i zaista se nadam da više neću imati problema s ozljedama, poželjela je Ana Konjuh
Vidi originalni članak

Više se ni sama ne sjećam kada sam zadnji put igrala bez bolova. Tamo negdje u 12. godini počela sam osjećati bolove, ali na početku to nije bilo nešto što bi me smetalo u izvođenju pokreta, prisjetila se Ana Konjuh (22) početka svojih problema s laktom gostujući u podcastu "I ja sam sportaš".

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Anom Konjuh

- Nakon završetka juniorske karijere odlučila sam uzeti pauzu i vidjeti što mi je s laktom te sam otišla na operaciju. Sljedeće tri i pol godine nisam osjećala nikakvu bol, no onda me samo presjeklo te sam ponovo morala na operaciju. Zatim je slijedila pauza pa pripreme te povratak na turnire. Taj ciklus operacije, pauze i povratka prošla sam još nekoliko puta, uvijek s nadom da će to biti zadnji put.

FED CUP Donna, Ana, Jana... Majoli na treningu 'postrojila' Hrvatice

Dubrovčanka je jedna od rijetkih tenisačica koja ne mora previše žaliti za prekidom teniske sezone budući da bi tek u kasno proljeće polako počela s turnirima.

- Da nije bilo odgoda turnira zbog pandemije, vjerojatno bih sada polako kretala na turnire. Treniram svakodnevno i zaista se nadam da više neću imati problema s ozljedama. Lakat mi je u dobrom stanju i mislim da sam ovog puta imala dosta vremena za oporavak i kvalitetnu rehabilitaciju i vjerujem da ću biti spremna kada počnu turniri.

Konjuh, koja je 2016. igrala četvrtfinale US Opena, a kasnije stigla i do Top 20, zadnji je meč odigrala u veljači prošle godine. Malo ranije nastupila je u Fed Cupu u kojem i dalje Hrvatska ne može naprijed.

- Tako se nekako potrefilo. Nekoliko puta bile smo jako blizu, nekoliko nas je poena dijelilo od prolaska dalje, ali, nažalost, nismo uspjele. Petra Martić odlučila je da više neće igrati za reprezentaciju, ali tu je Donna koja je odlična igračica, Jana Fett, Darija Jurak, imamo i mlađih igračica koje će se sigurno dizati, a nadam se da ću i ja pomoći da prođemo u viši rang. Vjerujem da ćemo se sve okupiti i odraditi posao na najbolji mogući način.

Zbog otkazivanja Olimpijskih igara Ana će imati šansu izboriti Olimpijske igre u Tokiju u kojemu se ne bi našla ove godine.

- Mislim da je san svakog tenisača nastupiti na olimpijskim igrama. Bila sam u Riju 2016. i nastup na Igrama nešto je posebno. Nadam se da, ako budem zdrava, mogu podići svoj ranking dovoljno kako bih se plasirala u Tokio.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Exterminator 18.05.2020.

    Simpa cura ova Ana ..ma bonbončić :-)))

  • JusticeLeague 18.05.2020.

    Žao mi je nje, to je život sportaša, taman kad misliš da ćeš zaraditi za ostatak života, jedna ozljeda ti oduzme sve snove. Jesu li je previše tjerali kad je bila dijete ? Možda da su joj dozvolili da se tijelo normalno razvije umjesto ganjanja junior naslova, danas bi bila uspješna sportašica. Ali roditelji nisu znali mjeru. Ovo se često viđa posebno među tenisačicama, mušku djecu roditelji ipak bolje čuvaju. Lupajte minuse, ali to je istina.

  • Prcko_Vitaminčić 18.05.2020.

    Dobra je Ana..posudio bi joj svoj reket i teniske loptice za trening..

Komentiraj...
Vidi sve komentare