To je to što me zanima!

'Već su radili čuda, ali ovo je bilo doista nevjerojatno'

Brojni engleski i drugi strani mediji posvetili su puno prostora jednoj čudesnoj pobjedi Turske i tragičnom hrvatskom završetku Eura 2008.
Vidi originalni članak

Strani mediji zapanjeni su turskom pobjedom, točnije načinom na koji su do nje došli. "Turci ponovno kraljevi povratka", "Tursko oduševljenje", "Bilića i Hrvatsku slomili penali", "Turci u drami šokirali Hrvate" i slični naslovi dominiraju stranim medijskim prostorom.
"Apsolutno nevjerojatna večer u Beču. Rüstü Recber pogreškom je ponudio veliku šansu Hrvatskoj, ali Turci su uspjeli izjednačiti i izboriti penale. Hrvati se nisu uspjeli oporaviti i na kraju je Rüstü postao i junak nakon što je obranio posljednji penal", piše nogometni portal Goal.com.
"Hrvatska je bila bolja momčad, pogotovo u drugom poluvremenu i produžecima, ali nije bilo dovoljno da prisile Turke da odustanu. Obje su momčadi bile motivirane visokim ciljem, ali i statusom autsajdera u borbi za naslov. Na kraju dalje idu Turci", stoji u tekstu uglednog engleskog Timesa.
"Hrvatska je dominirala u većem dijelu utakmice i svima se činilo da će otići u polufinale kad je zamjena Ivan Klasnić zabio u zadnjoj minuti produžetaka. No Turska, koja se nikad ne predaje, senzacionalno je izjednačila u zadnjim sekundama dodanog vremena u produžecima", prepričali su novinari CNN-a.
BBC se, bez obzira na poraz, divi Slavenu Biliću.
"Bez obzira što su njegovi momci i on ispali s Eura, Slaven je na prvenstvu zaradio mnoge obožavatelje diljem Europe. Nabacio je hrabro lice i izašao pred novinare bez obzira što mu zacijelo nije bilo lako", piše BBC, koji se u tekstu uglavnom bavi Slavenom Bilićem.
"Kako ti Turci više mogu to raditi?", pitaju se novinari Suna.
"Treći put na ovom Euru vratili su se iz mrtvih - ovoga puta slomili su brojna hrvatska srca. Houdinijevska moć Fatiha Terima slomila je Švicarce, a Česima su zabili čak tri gola u zadnjih 15 minuta. No ovo zadnje je jednostavno nevjerojatno."

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Knight Cross 21.06.2008.

    JEEBEM IM MATERRRRRRRRRRRRRRR

  • woolie 21.06.2008.

    vi ste svi carevi... hvala vam sto na ponosu... na gustu koj ste nam dali.. ZA MENE STE PRVACI......

Komentiraj...
Vidi sve komentare