To je to što me zanima!

Velika dvojba Don Fabija: Stari Becks ili mladi Theo?

Za poziciju na desnoj strani veznog reda za ogled na Maksimiru konkurenti su 33-godišnji David Beckham i čak 14 godina mlađi Theo Walcott
Vidi originalni članak

Tko je 'right men for the right side'? Tim se pitanjem u predvečerje gostovanja u Zagrebu zabavljaju engleski novinari. Koga će Capello odabrati - Thea ili Becksa, mladost ili iskustvo? Obojica u svakom slučaju imaju pravo nadati se. Mladi Arsenalov ofenzivac zbog odličnih 90 minuta protiv Andore, zvijezda LA Galaxyja zbog starih zasluga i još uvijek najboljeg centaršuta na svijetu.
- Dobro je imati iskusne igrače u momčadi, a mi na raspolaganju imamo dovoljno iskusnih - mišljenje je Davida Beckhama kojim je jasno rekao što misli tko bi trebao zaigrati na desnom krilu.
- Dio mojih suigrača i ja igrali smo u nekim od najvećih utakmica koje postoje u svijetu nogometa. To iskustvo trebat ćemo u srijedu navečer - dodao je 33-godišnji superstar.
Kada je Engleska prije dvije godine gostovala u Zagrebu, David Beckham je dobio etiketu 'otpisani'. Steve McClaren tada je svašta pokušavao, mijenjao sustave i - izgubio. Danas je na klupi jednog Twentea, a Beckham je ponovno 'u igri'.
- Nema govora o bilo kakvom poravnavanju računa. Sve što mi želimo je odigrati dobru utakmicu i izvući dobar rezultat. Znamo da je Hrvatska jako dobra momčad, imaju nekoliko sjajnih igrača, a nije lako ni igrati u takvoj atmosferi - priča Beckham.
Theo Walcott je prije dvije godine imao 17 godina, ali već je imao iskustvo Svjetskog prvenstva. Tadašnji izbornik Eriksson ga je vodio u Njemačku prije nego je odigrao pravu utakmicu za Arsenal. Još se uvijek nije potpuno igrački razvio, ali sve je bolji.
- U nogama imam dovoljno utakmica na najvišoj razini, ali nisam još dobio pravu priliku u reprezentaciji. Protiv Andore mi je izbornik dao priliku i bilo je doista sjajno - rekao je 19-godišnji Walcott, koji je, kao i čak 14 godina stariji Beckham, siguran da za njega ima mjesta u prvih 11 na Maksimiru.
- Odlično treniram, a kada je tako, odmah je i samopouzdanje veće. Siguran sam da sve dobr stvari iz utakmice protiv Andore mogu ponoviti i protiv Hrvatske. Beckham? On mi je velika potpora. Prije Andore mi je dao i savjet. Rekao je: "Samo uživaj."

Idi na 24sata

Komentari 7

  • luckystrike 09.09.2008.

    Ljudi ne spremajte ražanj dok je zec u šumi...na kraju se punti broje...Englezi su dobra momčad...

  • Trollaš_me 09.09.2008.

    Kakvo je to pitanje uopce. Za nas bi bilo bolje da stave Walcota, on je ljevak i trebalo bi mu na desnoj strani dulju da centrira, ali opet ako nadje poziciju lakse mu je puknut s ljvom u suprotni cosak, ja bi ipak radje Walcota

  • god of war 08.09.2008.

    koji god,samo daj..ni on tj oni vam neće pomoć!! mi imao jednog\"trkaću kravu\"olića...i on će sve to završit,i naravno\"the rocket\"(čitaj raketa) rakitić...ma da nenabrajam...samo znam da će ih kockasta vtrena srca pregaztit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare