To je to što me zanima!

Rasprava oko penala, legende Uniteda protiv, Beusan brani suca: Ma ovo je čisti penal!

Kako bi se izbjegle rasprave i sporenja, zašto VAR nije reagirao i pozvao suca da pogleda snimku? Pitanje je koje kopka mnoge. A inače, u njoj je sjedio sudac s finala protiv Francuske u Rusiji koji je signalizirao Perišićevu ruku
Vidi originalni članak

Julian Alvarez izašao je sam na Dominika Livakovića, prebacio ga loptom pa se zabio u njega i pao na travnjak. Daniele Orsato je bez razmišljanja svirao penal. Messi je zabio za 1-0 i taj gol je praktički dotukao Hrvatsku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POGLEDAJTE ANALIZU UTAKMICE IZ STUDIJA 24SATA

Argentinci su na kraju slavili 3-0 i plasirali se u finale, no mnogi se i dalje spore oko dvojbenog penala. Da ga nije bilo... Ha, možemo samo zamišljati, jer do tog trenutka, Hrvatska je igrala puno bolje. Itekako nas je potresao.

A je li bio? Na svome je ponaosob da prosudi. A velika je podjela između onih kojima je 'penal čist kao suza' i onih koji to ne bi svirali. 

Mario Strahonja je u HRT-ovoj emisiji dao do znanja kako to nema veze s penalom. 

- Livaković je golman, ima sva prava postaviti se kako se postavio. Desnu nogu spustio je na tlo prije nego što je došlo do sudara, igrač se sudario u njega. Livaković nije srušio igrača. Ako netko dolazi u zabludu, igrač nije mogao doći do lopte - rekao je on.

S njim se slaže i legenda Manchester Uniteda Gary Neville. 

- Nema šanse da je to jedanaesterac - rekao je on, a Ian Wright je dodao:

- Nisu čak ni provjerili VAR. Nemam pojma zašto. Nikada nije jedanaesterac.

S njima se slaže i Roy Keane. 

- Slažem se s momcima, to za mene nikad nije penal.

No, ima i onih koji misle drugačije i smatraju kako je Orsato opravdano sudio jedanaesterac. Jedan od njih je i legendarno oko sokolovo Mateo Beusan. Smatra kako je hrvatski golman lako mogao dobiti i crveni. 

- Penal za Argentinu je bio čist i točka, a evo zašto!. Dakle, što god ljudi govorili treba stvari sagledati realno. Livaković nije startao na loptu nego na igrača. Lopta je išla polako preko njega… Pa na koji način igrač može da prođe pored njega? Zabio se u njegovu desnu ispruženu nogu koju mu je postavio i tu se VAR mogao uključiti samo da procjene je li to bilo za žuti ili crveni karton. Da skratim, možemo biti sretni što Livaković nije dobio crveni karton - rekao je Beusan za Tportal.

Sličnog mišljenja je legendarni Englez Alan Shearer.

- Za mene, to je čisti penal. Livaković ga je srušio. Sjajna igra Alvareza.

S njima se složio i Matjaž Kek, kao i Luis Ibanez.

- Je li bio penal? Gledajte, u puno slučajeva će respektabilni suci u tim situacijama svirati penal - rekao nam je Kek, a Ibanez dodao:

- Reći ću to ovako, po meni je to bio penal, mislim kako je sudac donio ispravnu odluku. Na ovom Svjetskom prvenstvu vidio sam već nekoliko takvih ili sličnih penala, rekao bih kako je ta odluka bila ispravna.

Kako bi se izbjegle rasprave i sporenja, zašto VAR nije reagirao i pozvao suca da pogleda snimku? Pitanje je koje kopka mnoge. A inače, u njoj je sjedio sudac s finala protiv Francuske u Rusiji koji je signalizirao Perišićevu ruku i koji je sad šutio i nije od Orsata tražio da pogleda snimku, Talijan Massimiliano Irrati.

POGLEDAJTE ANALIZU UTAKMICE: VATRENI GLAVU GORE!

Idi na 24sata

Komentari 233

  • Truth69 15.12.2022.

    Tko placa docek nasih sa drvenom medaljom?

  • SL2019 14.12.2022.

    Sve je namjesteno mesi igra protiv nizozemske namjerno rukom ne dobija zuri zasto, jer ne bi protiv nas mogao igrati

  • SL2019 14.12.2022.

    Fifa i var najveca mafija glavni u fifi zabar sudac zabar sve nam je namjesteno

Komentiraj...
Vidi sve komentare