Obavijesti

Sport

Komentari 233

Rasprava oko penala, legende Uniteda protiv, Beusan brani suca: Ma ovo je čisti penal!

Rasprava oko penala, legende Uniteda protiv, Beusan brani suca: Ma ovo je čisti penal!

Kako bi se izbjegle rasprave i sporenja, zašto VAR nije reagirao i pozvao suca da pogleda snimku? Pitanje je koje kopka mnoge. A inače, u njoj je sjedio sudac s finala protiv Francuske u Rusiji koji je signalizirao Perišićevu ruku

VIDEO

Julian Alvarez izašao je sam na Dominika Livakovića, prebacio ga loptom pa se zabio u njega i pao na travnjak. Daniele Orsato je bez razmišljanja svirao penal. Messi je zabio za 1-0 i taj gol je praktički dotukao Hrvatsku.

Pokretanje videa...

Argentina nas šokirala u pet minuta: Penal pa sretni gol 00:51

POGLEDAJTE ANALIZU UTAKMICE IZ STUDIJA 24SATA

Argentinci su na kraju slavili 3-0 i plasirali se u finale, no mnogi se i dalje spore oko dvojbenog penala. Da ga nije bilo... Ha, možemo samo zamišljati, jer do tog trenutka, Hrvatska je igrala puno bolje. Itekako nas je potresao.

A je li bio? Na svome je ponaosob da prosudi. A velika je podjela između onih kojima je 'penal čist kao suza' i onih koji to ne bi svirali. 

Mario Strahonja je u HRT-ovoj emisiji dao do znanja kako to nema veze s penalom. 

- Livaković je golman, ima sva prava postaviti se kako se postavio. Desnu nogu spustio je na tlo prije nego što je došlo do sudara, igrač se sudario u njega. Livaković nije srušio igrača. Ako netko dolazi u zabludu, igrač nije mogao doći do lopte - rekao je on.

KATAR 2022 - Argentina vodi! Livaković je skrivio penal, Messi zabio
KATAR 2022 - Argentina vodi! Livakovi? je skrivio penal, Messi zabio KATAR 2022 - Argentina vodi! Livakovi? je skrivio penal, Messi zabio

S njim se slaže i legenda Manchester Uniteda Gary Neville. 

- Nema šanse da je to jedanaesterac - rekao je on, a Ian Wright je dodao:

- Nisu čak ni provjerili VAR. Nemam pojma zašto. Nikada nije jedanaesterac.

S njima se slaže i Roy Keane. 

Premier League - Manchester United v Liverpool

- Slažem se s momcima, to za mene nikad nije penal.

No, ima i onih koji misle drugačije i smatraju kako je Orsato opravdano sudio jedanaesterac. Jedan od njih je i legendarno oko sokolovo Mateo Beusan. Smatra kako je hrvatski golman lako mogao dobiti i crveni. 

- Penal za Argentinu je bio čist i točka, a evo zašto!. Dakle, što god ljudi govorili treba stvari sagledati realno. Livaković nije startao na loptu nego na igrača. Lopta je išla polako preko njega… Pa na koji način igrač može da prođe pored njega? Zabio se u njegovu desnu ispruženu nogu koju mu je postavio i tu se VAR mogao uključiti samo da procjene je li to bilo za žuti ili crveni karton. Da skratim, možemo biti sretni što Livaković nije dobio crveni karton - rekao je Beusan za Tportal.

Sličnog mišljenja je legendarni Englez Alan Shearer.

- Za mene, to je čisti penal. Livaković ga je srušio. Sjajna igra Alvareza.

S njima se složio i Matjaž Kek, kao i Luis Ibanez.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

- Je li bio penal? Gledajte, u puno slučajeva će respektabilni suci u tim situacijama svirati penal - rekao nam je Kek, a Ibanez dodao:

- Reći ću to ovako, po meni je to bio penal, mislim kako je sudac donio ispravnu odluku. Na ovom Svjetskom prvenstvu vidio sam već nekoliko takvih ili sličnih penala, rekao bih kako je ta odluka bila ispravna.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia

Kako bi se izbjegle rasprave i sporenja, zašto VAR nije reagirao i pozvao suca da pogleda snimku? Pitanje je koje kopka mnoge. A inače, u njoj je sjedio sudac s finala protiv Francuske u Rusiji koji je signalizirao Perišićevu ruku i koji je sad šutio i nije od Orsata tražio da pogleda snimku, Talijan Massimiliano Irrati.

POGLEDAJTE ANALIZU UTAKMICE: VATRENI GLAVU GORE!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 233

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo