To je to što me zanima!

Veliki posao zadnjeg dana roka: Kevin Durant odlazi kod Šarića!

Novi vlasnik Phoenixa Mat Ishbia potegao je strašan potez i u momčad doveo jednog od najboljih igrača lige. S Durantom, Bookerom i Paulom sad ima legitimnog kandidata za naslov
Vidi originalni članak

Nakon Kyrieja Irvinga u Dallasu, ovaj rok za razmjene NBA igrača obilježit će i potez koji su američki mediji nazvali blockbusterom. Kevin Durant (34) nakon četiri godine napušta Brooklyn Netse i odlazi u Phoenix, gdje će s Devinom Bookerom i Chrisom Paulom jurišati na naslov.

Posao je najavio nepogrešivi ESPN-ov insider Adrian Wojnarowski, a ostale su samo formalnosti prije nego što se rok zatvori u četvrtak u 21 sat po hrvatskom vremenu. 

Sunsi u suprotnom smjeru šalju Mikala Bridgesa, Cama Johnsona, Jaea Crowdera, četiri izbora prve runde drafta. Brooklyn će moći razmjeniti igrača i 2028., a u Phoenix s Durantom odlazi i T.J. Warren.

Novi vlasnik Sunsa Mat Ishbia silno je htio Duranta koji nije imao ništa protiv selidbe na Zapad. Ove sezone zabija 29,7 koševa u 36 minuta po utakmici. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić, koji polako hvata formu prije ozljede, tako će imati strašne adute da ode daleko u doigravanju.

Russell Westbrook je u Lakersima imao godišnju plaću od 47 milijuna eura, no ni izbliza nije donio ono što se očekivalo od njega pa ga se klub pokušavao riješiti na sve načine. I uspio je. Nakon godinu i pol dana u gradu anđela, rekorder u triple-double učinku odlazi u Utah Jazz u razmjeni u kojoj su sudjelovala tri kluba. 

Lakersi su dobili D'Angela Russella, Malika Beasleyja i Jarreda Vanderbilta. Zanimljivo, Russell je igrač koji je bio predodređen da bude budući vođa Lakersa. Mentor mu je bio veliki Kobe Bryant, no klub ga je razmijenio prije šest godina u Netse. 

U Minnesotu će pak Mike Conley, Alexander-Walker te su dobili piskove drugog kruga drafta za 2024. i 2025. godinu. Osim Westbrooka, Jazzeri su dobili i Juana Toscana-Andersona, Damiana Jonesa te izbor prvog kruga drafta 2027. godine.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mars7 09.02.2023.

    Stvarno netsi se raspali durant je trebao jos ovo ljeto u sunse.

  • deafcroat 09.02.2023.

    kevine , dobro dosao u phx . ja sam velik fan phx . idemo do naslova .

  • __Che__ 09.02.2023.

    odlican posao lakersa 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare