To je to što me zanima!

Veliki potencijali: NBA skauti zainteresirani za trojicu Hrvata

Ugledna internetska stranica Draftexpress.com, koja prati potencijale za NBA, posebno se osvrnula na Šarića, Bogdanovića i Radoševića
Vidi originalni članak

Otkako se vratio iz Real Madrida u Hrvatsku, Bojan Bogdanović (21) procvao je i postao najjače Cibonino napadačko oružje, piše internetska stranica Draftexpress.com, koja ima ogromnu bazu mladih košarkaša diljem svijeta. 

U zadnja tri izdanja europskog pregleda njeni skauti posebno su se osvrnuli na petoricu igrača, među kojima su tri Hrvata - Bojan Bogdanović i Leon Radošević iz Cibone te 16-godišnji Dario Šarić iz Zagreba.

- Još prošle sezone bio je uglavnom šuter, a danas itekako zna sam sebi izboriti situaciju za šut. Iako za tricu šutira samo 35 posto, to je varljivo jer je, u ofenzivno vrlo ograničenoj Ciboni, često prisiljen pucati iz teških situacija - stoji u izvješću Draftexpressa.

Hvali Bojanov brz izbačaj koji ga, u kombinaciji s visinom i neograničenim samopouzdanjem, čini ubojitim napadačem, čak i za visoke standarde NBA-a. Smeta im velik broj lopti koje gubi i slabo kretanje u obrani, ali  smatraju kako bi ga na draftu sljedeće godine mnogi NBA klubovi mogli uzeti u obzir čak i u prvom krugu.

Osim na Bogdanovića, skauti Draftexpressa zamijetili su i njegova suigrača Leona Radoševića (20), kojega smatraju najpouzdanijim visokim igračem svoje generacije u europskoj košarci.

- Nije prirodno talentiran i nema ni savršene fizičke predispozicije. Ali radnom etikom i košarkaškom inteligencijom u stanju je sve nedostatke baciti u drugi plan i biti izuzetno učinkovit - piše u osvrtu na Cibonina krilnog centra.

Za 16-godišnjeg Darija Šarića, Šibenčanina u dresu Zagreba, kažu da je najveći europski potencijal nakon Rickyja Rubija. Bude li se razvijao prema planu, smatraju da će ovaj nadareni košarkaš postati savršeni “point-forward”, odnosno krilni igrač s vještinama razigravača.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 05.12.2010.

    nba danas i prije desetak godina!razlika dan,noć.takav igrač prije nebi imao šta tražit u nba,danas mu je bolje u europi ostat i ako ga hoće veliki klub,bolje mu je tu ostat

  • onaj 05.12.2010.

    Po meni Radošević ima velike šanse uspijeti i u NBA u dogledno vrijeme. Atleta je, žilav, odličan skok, zakucavanja - dakle ima sve potrebno za NBA, uz još malo mišićne mase to bi mogla biti dobitna kombinacija... Sviđa mi se njegova igra i pristup na utakmicama. Bogdanović je također puno napredovao, no kada ode u bolju ekipu više neće imati otvorene ruke kao u Ciboni da stalno šutira, no opet na Euru je bio među naša top3 igarača i te igre su pokazale da može. Mladi Šarić je car, ali je još uvijek mlad i tu treba još rada da se razmišlja o NBA...

  • 05.12.2010.

    kad smo kod giričeka on uopće nije imao lošu NBA karijeru ..čak dapače ..bio je standardan u petorkama memphisa,orlanda i jedno vrijeme u utahu....proglašen je čak All-Rookie Second Team..

Komentiraj...
Vidi sve komentare