To je to što me zanima!

Veliki povratak Mateja Batinića: Kad sam krenuo, Cro Cop mi je pitao brata treniram li plivanje

Najbolja stvar koju Ante Delija vidi kod mene je hrvačka fleksibilnost, treba 'otegnut papke' da me baci, a onda kad uđe u meč svi druge 'lete kao palačinke', kaže nam povratnik u kavez
Vidi originalni članak

Posljednji je put u kavezu bio prije četiri godine kad je gušenjem izgubio od Litavca Laurynasa Urbonaviciusa (34, 13-1) i tad mu je pukla ključna kost pa je povratak borbama potrajao. No, jedan od prvih ljudi u hrvatskom MMA-u Matej Batinić (30, 15-5) sad se vraća i to u glavnoj borbi večeri u subotu, 5. studenog, na FNC 8 priredbi u Zagrebu.

U ZAGREBU FNC 8 i Armagedon finala samo na kanalima 24sata: Vraćaju se Trušček i svjetski savate prvak

- Htio sam se stalno vratiti MMA-u, ali nisam imao menadžera s kojim bi na vrijeme uspio dogovoriti borbe. Imam oko 105-110 kg i većinom svi javljaju dva, tri tjedna prije, a ja za to vrijeme ne mogu skinuti kilograme - započinje Batinić kojeg čeka povratak u kavez Fight Nation Championshipa.

POGLEDAJTE VIDEO: Batinić najavljuje veliki povratak

Nakon ozljede i rehabilitacije nije prestajao s treningom, a godinama je u kampu najboljeg hrvatskog teškaša Ante Delije (32, 22-5). 

- Zadnje dvije godine sam u kampu s Antom Delijom i on se priprema za PFL pa mu ja pomažem. On je naš najbolji teškaš, znamo se dugi niz godina i zna da sam aktivan, stalno radim s bratom i Brunom Škudarom koji su teškaši, a imamo još jednog mladog dečka koji je potencijal - Marko Perković 'Thompson'. U dvorani smo kod prijatelja Stanislava 'Pantere' Krofaka. Kod nas je manjak teškaša pa mislim da je čak bilo i normalno da Ante i ja surađujemo - objasnio je i osvrnuo se na treninge s Antom:

- Najbolja stvar koju Ante vidi kod mene je hrvačka fleksibilnost, treba 'otegnut papke' da me baci, a onda kad uđe u meč svi druge 'lete kao palačinke'.

U catchweightu do 100 kg čeka ga neugodni Poljak Mateusz Strzelczyk (31, 11-13-1) koji se borio u poljskom KSW-u i FEN-u te češko-slovačkom Oktagonu. A Batinić ističe kako se želi nastaviti boriti u poluteškoj kategoriji (-93 kg). 

SPEKTAKL FNC-A 8 Batinić Barjamaju izvalio vilicu, Trušček brutalno prebio Peruška

- Nisam ni gledao mečeve, to je napravio moj trener. Morat ću ga i ja malo pogledati da dobijem bolju sliku. Znam da ide na neke heel hookove, to ću morati paziti, ali dat ću sve od sebe. Odlučio sam se i vratiti jer imam još toga za pokazati, očekujem pobjedu, a ako bude sve bez ozljeda, ubrzo očekujem i borbu 10. prosinca na idućem FNC-u.

A kako sparira s Delijom, nezaobilazne su anegdote s legendom hrvatskog MMA-a Mirkom 'Cro Copom' Filipovićem (48) u njegovoj dvorani.

- Kad sam tek krenuo sparirati s Antom, još dok se nisam navikao braniti, on mi je u ušao u double leg i bacio, a Mirko je pitao mog brata 'što ti buraz trenira plivanje'. Kaže moj brat da ne, zašto, a Mirko odgovara 'pa stalno je na podu'.

Podsjetimo, karte za priredbu su u prodaji te ih možete kupiti putem sustava Eventim, na Petrol benzinskim postajama te u dvorani zagrebačkog American Top Teama na Zagrebačkoj aveniji 108. Priredba počinje u 19 sati. Prvi dio priredbe, odnosno 'Armagedon' finala, možete pratiti besplatno putem YouTube kanala 24sata, a FNC 8 priredbu pretplatom na '24sataPLUS+' sadržaj.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare