Obavijesti

Sport

Komentari 0

FNC 8 i Armagedon finala samo na kanalima 24sata: Vraćaju se Trušček i svjetski savate prvak

FNC 8 i Armagedon finala samo na kanalima 24sata: Vraćaju se Trušček i svjetski savate prvak
3

Ovaj ćete put MMA uzbuđenja moći pratiti ekskluzivno i jedino putem YT kanala 24 sata te pretplatom na '24sataPLUS+' sadržaj, a u SD Sutinska vrela u Zagrebu očekuje nas devet vrhunskih mečeva

VIDEO

Dva su mjeseca prošla od dosad neviđenog MMA spektakla pod otvorenim nebom Arene u Puli gdje su se gladijatori modernog doba na sedmoj priredbi FNC-a dokazali pred rasprodanim gledalištem i velikim auditorijem putem malih ekrana. Fight Nation Championship postao je bogatiji za novog prvaka, a dva su pojasa ostala na domaćem terenu. Stajanja nema, najbrže rastuća organizacija u ovom dijelu Europe ide dalje, a već 5. studenog je pred nama FNC 8 i finale treće sezone 'Armagedon Jamnica Pro Sport' MMA lige!

Ništa od Virovitice: Armagedon finale premješteno je u Zagreb
Ništa od Virovitice: Armagedon finale premješteno je u Zagreb

Priredba će biti podijeljena na dva dijela, a dvorana Sutinska vrela u Zagrebu ugostit će odlične borce iz regije, ali i drugih krajeva Europe. Glavni dio priredbe moći će se pratiti putem PPV-a i to ekskluzivno pretplatom na 24sataPLUS+ sadržaj.

POGLEDAJTE VIDEO: Iza kulisa FNC-a 7 u Puli

VIDEO

Već u otvaranju glavnog dijela imat ćemo okršaj velikih nada organizacije, Portugalca Leandra Gomesa (19, 2-1) koji se domaćoj publici predstavio u Zaboku, čeka zagrebački talent Fran Luka Đurić (17, 2-0) u catchweightu (-63 kg). Nakon njih u kavez ulazi 'gruzijski demon' Luka Giorgadze (22, 4-1) koji je oduševio publiku u Zaboku predstavom protiv najvećeg regionalnog talenta Marka Bojkovića (20, 3-0).  Ovaj ga puta čeka Jordan Dorval (30, 2-2) iz Francuske. Kavez će isprobati i teškaši koji su se već trebali boriti u Puli. Riječ je o još jednom Gruzijcu Shoti Betlemidzeu (41, 14-2-1) koji će se sučeliti s Francuzom Malikom Meradom (35, 24-16).

Spomenuti je dvojac propustio priliku nastupa u Areni, ali propuštanje takvog spektakla nije na pamet palo apsolutnoj legendi regionalne MMA scene.  Naravno, riječ je o Ivici 'Terroru' Truščeku (34, 41-37) koji Pulu neće pamtiti po dobrome jer je za 18 sekundi izgubio od Save Lazića (33, 11-6), a povratak na pobjedničke stazi traži u najdražoj mu organizaciji i to u sunaslovnoj borbi priredbe protiv neugodnog Marka Kisića (30, 7-3) kojem je već poručio da mu učini uslugu i 'samurajski ga pošalje van iz sporta na samurajski način – nogama naprijed'. Za erupciju na kraju večeri pobrinut će se povratnik u kavez nakon četiri godine.

Crnogorski borac Savo Lazić je za samo 18 sekundi svladao Ivicu Truščeka

Matej Batinić (30, 15-5) bio je jedan od većih hrvatskih talenata, ali ozljede ga nisu mazile. No, odlučio je svima pokazati o kakvom se ratniku radi te je ove godine postao svjetski prvak u Savate boksu, a sad ga čeka povratak u kavez na domaćem terenu. Čeka ga neugodni Poljak Mateusz Strzelczyk (31, 11-3-1) koji u scoreu ima i pobjedu protiv Vlaste 'El Chape' Čepe (27, 9-2) kojeg smo također gledali u FNC-u.

Finala 'Armagedona' uvode nas u priredbu

Mnogi borci iz prošlih sezona 'Armagedona' nastavili su svoj put u FNC-u, a svjesni su ovogodišnji finalisti da im je subota, 5. studenog, idealna prilika za dokazivanje na velikoj sceni. Čekaju nas finala u četiri kategorije – perolakoj (-66 kg), lakoj (-70 kg), velter (-77 kg) i srednjoj (-84 kg) kategoriji.

Najviše finalista ima zagrebački American Top Team, njih četvoricu. U najlakšoj kategoriji će se za titulu boriti domaći borac Filip Lokas (22) iz ATT-a protiv Demahmeta Sinanija (19) koji stiže s Kosova, a iza obojice je vrhunska amaterska karijera. Zatim se u kavez vraća ATT-ov Abraham Salimon Are (22) kojeg smo gledali u prve dvije sezone te je za njega ovo treća sreća. U finalu lake kategorije čeka ga David Travnicek (27) iz Austrije.

Do promjene je došlo u velter kategoriji gdje je zbog ozljede morao odustati Tomislav Sičaja (20) iz ATT-a umjesto kojeg je u finale skočio poznati borac iz prošlih sezona, Luka Vargović (27) iz zagrebačkog Ban Teama, a tamo ga čeka Ognjen Babić (21) koji brani boje novosadskog kluba Car Dušan Silni. Glavni meč prvog dijela priredbe koja će biti dostupna u besplatnom prijenosu putem YouTube kanala 24sata bit će ona između timskih kolega iz ATT-a, Selvera Mahmića (25) i Davida Sivonjića (21). Ovi su srednjaši pokazali kako efektno mogu završavati borbu u polufinalu, a u mogućih 15 minuta morat će zaboraviti kako su prije, ali kako će i nakon meča, 'dijeliti dvoranu'.

Karte za priredbu su u prodaji te ih možete kupiti putem sustava Eventim, na Petrol benzinskim postajama te u dvorani zagrebačkog American Top Teama na Zagrebačkoj aveniji 108. Priredba počinje u 19 sati

Finala treće sezone 'Armagedon Jamnica Pro Sport' MMA lige

Filip Lokas (Hrvatska) – Demahmet Sinani (Kosovo) -66 kg
Abraham Salimon Are (Hrvatska) – David Travnicek (Austrija) -70 kg
Luka Vargović (Hrvatska) – Ognjen Babić (Srbija) -77 kg
Selver Mahmić (Bosna i Hercegovina) – David Sivonjić (Hrvatska) -84 kg

FNC 8 (PPV)

Fran Luka Đurić (Hrvatska) – Leandro Gomes (Portugal) -63 kg
Jordan Dorval (Francuska) – Luka Giorgadze (Gruzija) -66 kg
Shota Betlemidze (Gruzija) – Malik Merad (Francuska) -120 kg
Marko Kisić (Austrija) – Ivica Trušček (Hrvatska) -77 kg
Mateusz Strzelczyk (Poljska) – Matej Batinić (Hrvatska) -100 kg

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica