To je to što me zanima!

Veliki preokret: Filip Hrgović ipak će dobiti napad na titulu?! Evo s kim bi se trebao boriti...

Razočaran sam novom odgodom, ali ostat ću spreman i neću dozvoliti da me takve stvari poremete u ostvarivanju cilja, što je osvajanje titule. Bilo to protiv Usika ili Furyja, moje vrijeme dolazi, najavio je Hrgović
Vidi originalni članak

Tyson Fury (35 godina, 33-0-1) i Oleksandr Usik (36, 21-0-0) iznenadili su boksački svijet objavom kako su potpisali sve papire i konačno dogovorili borbu koja se dugo čeka - meč za apsolutnog prvaka teške kategorije. 

Međutim, ta je borba došla u najgore vrijeme za najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića (31, 16-0-0), koji je zaradio status obaveznog izazivača za IBF-ov pojas koji je u Usikovom vlasništvu. Hrga je nakon pobjede nad Demseyjem McKeanom u kolovozu izazivao Ukrajinca i činilo se kako će konačno dočekati svoju šansu.

Ipak, novac vodi glavnu riječ u boksu, pa je tako i u ovom slučaju. 'El animala' opet su smjestili na klupu kako bi čekao i gledao druge u borbama s visokim ulozima. Tako smo barem mislili. 

OPET JE IZVISIO Hrgović: Možda bi bilo i malo glupo ići u jedan tako težak meč

Naime, Mike Coppinger, novinar ESPN-a i jedan od vodećih stručnjaka za boksački svijet, javio je kako je IBF poslao formalno pismo u kampove Oleksandra Usika i Tysona Furyja s jasnom porukom - Hrgovića ne možete ignorirati! 

IBF je pismu naveo kako se pobjednik njihove borbe Usik - Fury  za apsolutnog prvaka mora boriti protiv obaveznog izazivača Filipa Hrgovića za IBF-ov pojas prvaka, a iznimke nisu dozvoljene. Ako Fury i Usik dogovore i revanš, onda će se Hrgović boriti za IBF-ov pojas prvaka protiv idućeg dostupnog izazivača, a to je trenutno Anthony Joshua, bivši prvak teške kategorije!

Hrgović je za ESPN pojasnio u kakvoj se situaciji nalazi.

NAČEKAT ĆE SE Loše vijesti za Hrgovića: Fury i Usik dogovorili i revanš...

- IBF je rekao da će provesti u djelo moj status obaveznog izazivača ako pobijedim moju zadnju borbu i ako Usik pobjedi Duboisa. IBF je ipak dozvolio da se borba između Furyja i Usika za ujedinjene titula održi prije toga. Pobjednik te borbe je obvezan boriti se protiv mene odmah nakon te borbe, bez iznimki. Tako da očekujem borbu za titulu početkom sljedeće godine - rekao je 'El animal'.

Tko će biti u ringu? Nije mu bitno.

'EL ANIMAL' OPET IZVISIO Hrgin promotor: Razmišljamo o tužbi! Ovo baš i nije moralno...

- Razočaran sam novom odgodom, ali ostat ću spreman i neću dozvoliti da me takve stvari poremete u ostvarivanju cilja, što je osvajanje titule. Bilo to protiv Usika ili Furyja, moje vrijeme dolazi - najavio je.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pinokio12 06.10.2023.

    aha..dobit ce..haha...sutra, ali malo sutra 😝

Komentiraj...
Vidi sve komentare