To je to što me zanima!

Veliko pomirenje na pomolu? Mamić vapi: Muriću, vrati se!

ODBJEGLI SIN Platit ću pet milijuna eura da se Robert vrati u Dinamo, galamio je Zdravko Mamić nakon ročišta u slučaju protiv obitelji Murić. Odnosi među ‘zaraćenima’ sve su bolji
Vidi originalni članak

Murići su se već navikli na Mamićevu galamu. Svojedobno je vikao da će im “iščupati grkljan”, a sad se priča okrenula - nakon ročišta je galamio da će napraviti sve što može da se Robert Murić (20) vrati u Dinamo.

Na sudu je Zdravko tog dana bio “u elementu”, pjevao je svoju omiljenu “Ne može nam nitko ništa”, a zatim krenuo grliti ljude iz Murićeva tabora. Uz dodatak:

- Ako mali ne igra u Ajaxu, ja ću ga vratiti kući! Ako treba, platit ću Ajaxu pet milijuna eura, a i njemu ću dati golemi novac!

Ajax misli ozbiljno

Odgovor nije dobio, ali svjedoci kažu kako je djelovao vrlo odlučno.

- Nisam bio na tom ročištu pa ne znam što je točno govorio - javio se iz Amsterdama Robert Murić, koji o eventualnom povratku u Dinamo ne razmišlja. Barem zasad...

- U ovom trenutku doista ne razmišljam o toj opciji. Očekujem da ću ići s prvom momčadi Ajaxa na pripreme, ali i da ću imati veću minutažu sljedeće sezone. Tražio me Heerenveen na posudbu ove sezone, ali nisu me pustili, što očito znači da računaju na mene. Zato sad ne mogu pričati o Dinamu, ali znate i sami da je to moj klub - rekao je mladi krilni napadač.

Priča definitivno ima osnove. Murići i njihovi zastupnici tužili su Mamića zbog prijetnji, ali danas su odnosi puno bolji, slučaj ide prema rješenju, a kao točka na "i" mogao bi doći povratak Murića u Dinamo.

- Da je ostao kod nas, ne samo da bi išao na Euro u Francuskoj, nego bi bio u prvih 11 reprezentacije - govorio je Mamić u svojem izlaganju nakon ročišta.

Uči od Bergkampa

Budući da nije ostao, Murić danas nije u konkurenciji za Francusku, rijetko nastupa i za prvu momčad Ajaxa, ali zato blista u mladoj momčadi. Zabio je osam golova ove sezone, uz 12 asistencija. Dvaput je ove sezone zaigrao za prvu momčad, nije uspio zabiti, ali upisao je premijernu asistenciju.

- Oduševljen sam svime što mi se događa u Ajaxu, na treninzima ipak svaki dan radim s legendama poput Bergkampa, De Boera, Stama, Overmarsa, napredujem kao igrač i moram biti sretan - rekao je Murić, igrač Ajaxa od siječnja 2014.

Eh, da su ostali...

Nekoliko mjeseci poslije Dinamo je ostao i bez Alena Halilovića, Murićeva vršnjaka, ali i suigrača sa suprotne strane napada. Murić lijevo, Halilović desno, tako je izgledao plan u Maksimiru, ali nije se ostvario. Umjesto toga, desno je Soudani, lijevo Fernandes. Halilovića će teško Dinamo vratiti u bližoj budućnosti, ali opcija s Murićem je puno realnija.

Iako, sve je na Ajaxu. U Murića su uložili novac i vrijeme, rezultate tih ulaganja tek čekaju, pa je teško vjerovati da će samo tako dopustiti da ode. No dođe li prava ponuda, sve je moguće.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • ToniMontana 08.05.2016.

    zasto nitko Mamicu ne zacepi njusku

  • perobao 08.05.2016.

    Mali je poletio visoko, Mamicu pusti ga da sjedi na necijoj klupi, nedaj mu ni blizu Dinama

  • hosovac_1_1 07.05.2016.

    mamiču ne budi glup...neka tatekima to bude pouka...mali će radit u Čateksu i razmišljat što mu je tatek napravio od života..a Brekalov tatek neka izvuče pouku...Mamiću ostavi Moriće sami su si krivi...možda ih Hajduk kupi za par japanaka i šteku jogurta

Komentiraj...
Vidi sve komentare