To je to što me zanima!

Vettel i u Suzuki starta ispred svih, 'oteo' pole McLarenima

Red Bull će opet startati ipsred svih na VN Japana. Sebastian Vettel u Suzuki izborio je 12. put najbolju startnu poziciju. Iza njega su dva McLarena i Ferrariji
Vidi originalni članak

Na kvalifikacijskom treningu za utrku Svjetskog prvenstva Formule 1 za VN Japana prvo startno mjesto osigurao je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel a do njega će startati najbrži na slobodnim treninzima Jenson Button u McLaren-Mercedesu.

Veliku pomoć je Vettel dobio od Lewisa Hamiltona koji je "zakasnio" ući u zadnji brzi krug te su ga na samom kraju kvalifikacija prestigli Vettel i Button. Drugi Red Bull, onaj Marka Webbera, kreće u utrku sa šestog mjesta. Iznenađenje je i Kamui Kobayashi koji će startati kao deseti i Bruno Senna kao osmi.

U prvom dijelu kvalifikacija nije bilo previše iznenađenja. U Q3 najbrži je bio Alonso no pred kraj kvalifikacija prestigli su ga Kobayashi i Sutil, dok je Hamilton odstao iza leđa ferraristu. Ispali su bolidi HRT-a i Virgina, te Rosberg u Mercedesu koji zbog kvara na hidraulici nije izašao na stazu i zabilježio vrijeme.

U drugom dijelu kvalifikacija domiriao je Red Bull Sebastiana Vettela, dok je Webber drugu poziciju morao prepusiti Hamiltonu. Oba Ferrarija bila su odmah iza njih, dok u posljednji krug kvalifikacija nisu prošli bolidi Toro Rossa, Williamsa i Force Indie.

 Iznenađenje kvalifikacija priredio je Kamui Kobayashi u Sauberu koji se uspio kvalificirati u Q1 te zauzeti prvo mjesto već u početnim krugovima. S početne pozicije uspio ga je 'zbaciti'Hamilton no vozać McLarena je zbog zakašnjelog ulaska u posljednji brzi krug vodeću poziciju na koncu morao prepustiti Sebastianu Vettelu. Priliku je iskoristio i njegov momčadski kolega Jenson Button pa je tako Hamilton završio tek u drugom redu na startu. Do njega se smjestio Felipe Massa u Ferrariju. Među dvojicom se još povlače trzavice od prošle trke, zbog sudara kojeg je skrivio upravo Hamilton i uvrijeda koje mu je kasnije upustio Brazilac i nema sumnje da će se sutra u drugom redu na startu voditi posebno žestoka borba. Iza njihovih su leđa drugi Ferrari Fernanda Alonsa i Mark Webber u Red Bullu.

Kobayashi koji je uspio uči u posdljenji dio kvalifikacija na kraju se smjestio na deseto mjesto, a ispred njega su dva Renaulta, onaj Petrova i Bruna Senne, te Michael Schumacher na sedmoj poziciji.

Rezultati kvalifikacijskog treninga VN Japana-Suzuka:

1. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault) 1:30.466

2. Jenson Button (VB/ McLaren-Mercedes) +0.009

3. Lewis Hamilton (VB/ McLaren-Mercedes) +0.151

4. Felipe Massa (Bra/ Ferrari) +0.338

5. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) +0.420

6. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) +0.690

7. Michael Schumacher (Nje/ Mercedes) - nije izlazio u Q3

8. Bruno Senna (Bra/ Renault) - nije izlazio u Q3

9. Vitaly Petrov (Rus/ Renault) - nije izlazio u Q3

10. Kamui Kobayash (Jpn/ Sauber) - nije izlazio u Q3

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Olio 08.10.2011.

    Šta ovaj Vettel nezna ništa pametno za reći nego " yes that was I talking about......" riječnik mu je bogat kao purica .....

  • juve1897 08.10.2011.

    red bull je najbolji zato sto ima najbolji auto,ferrari vise nije ni za postolje,mclaren uvijek napravi neku gresku s hamiltonom.po meni u zadnjih 5 godina najbolji vozac je Kubica iako nevozi za najbolju momcad

  • rflord99 08.10.2011.

    ....dobar je senna...ali ne razumijem kako je ispred petrova u poretku kad je petrov i u Q2 i u Q1 imao bolje vrijeme od njega??....navijač sam renaulta pa ih poštujem oboje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare