To je to što me zanima!

Vežite se, polijećemo: Uz naše, startaju Srbi, Poljaci, Ukrajinci

Najveći ukrajinski derbi, finale austrijskog kupa, efikasna poljska Ekstraklasa, srpska Superliga, Česi, Mađari... Utakmice bjeloruske lige napokon neće biti "highlight" nogometnog vikenda
Vidi originalni članak

Pandemija korona virusa polako jenjava, a sport se vraća na male ekrane. Neće biti ljeto kakvo smo planirali, nema Europskog prvenstva, nema oblačenja u kockaste dresove i masovnog gledanja utakmica, ali to ne znači da nećemo gledati vrhunski nogomet ovo ljeto, navijati i živcirati se.

Nakon što je Bundesliga kao prva europska liga nastavila natjecanje prije dva tjedna, prošli tjedan pridružili su joj se i češka, mađarska, estonska i armenska liga, a ovaj vikend uskaču još neki "jaki igrači".

POGLEDAJTE VIDEO: VAR u HNL-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Hrvatskoj se igra polufinale Kupa, sastaju se Slaven - Lokomotiva (subota, 20.15) i Rijeka - Osijek (nedjelja, 20.15). Obje utakmice bit će u prijenosu na drugom programu HTV-a i HNTV-u, kao i na YouTubeu. Ovaj petak od 18 sati, pak, Dinamo će protiv Intera zaključiti mini-pripreme, a ta utakmica je na HNTV-u.

Nogomet će se igrati i u susjednoj Srbiji, gdje Crvena zvezda u petak od 19.30 protiv Rada ide završiti posao i potvrditi naslov prvaka, ima velikih 11 bodova prednosti ispred Partizana. Sedam utakmica 27. kola u prijenosu je na Arena Sport 5.

Vraćaju se i Poljaci, također već u petak, kad će na teren Slask - Rakow i Pogon - Zaglebie. Varšavska Legia ima komotnu situaciju na vrhu Ekstraklase s osam bodova ispred kluba nama vjerojatno najsimpatičnijeg imena u Europi, Piasta Gliwice. Prijenosi su na kanalu PlanetSport 1.

U Austriji se, kao i kod nas, prvo kreće s nacionalnim kupom i finalom Salzburg - Austria Lustenau u petak od 20.45 iz Klagenfurta. Te uatkmice, međutim, nema u izravnom prijenosu na našim televizijama.

Ukrajinci također nastavljaju ovaj vikend, i to odmah najvećim derbijem, Šahtar - Dinamo Kijev u nedjelju od 16 sati na Sport Klubu. Šahtar ima čak 13 bodova više od Kijeva i Zorje. Arena Sport će u ponudi imati i utakmice mađarske i češke lige, gdje su prvaci također praktički odlučeni (Ferencvaros +9, Slavia Prag +8).

U Bundesligi Bayern igra doma protiv Fortune (subota, 18.30), a Dortmund gostuje kod Paderborna (nedjelja, 18). Hrvatski dvojac Brekalo - Pongračić s Wolfsburgom igraju u subotu od 15.30 protiv Frankfurta. Prijenosi su na Eurosportu 2.

Za one najzagriženije ljubitelje nogometa u ponudi TV kanala su i utakmice korejske (Arena Sport) i bjeloruske lige, jedine europske koja se sasvim oduprla korona virusu.

Nogomet uživo opet je tu, polako ali sigurno život nam se vraća u normalu...

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Trump Jong Un 29.05.2020.

    Bitno je uz "naše " odmah istaknuti Srbe, pa prijateljski bratski narod, mnogo lepoga nam prije 20 ak godina doneli

  • VOLBEAT 29.05.2020.

    Ajdemo više s tim nogometom, f*ck corona, idemo igrati...

  • GZIRA untd 29.05.2020.

    Svaka čast Ajdugu dugo je bio bez poraza, vjerojatno je Tudor odličan trener čim su tako dugo bez poraza,pa sad je vrijeme da se preokrene ajdugova sreća i da počnu gubit utakmice, al sve u svemu svaka čast stvarno su predugo bez poraza

Komentiraj...
Vidi sve komentare