Obavijesti

Sport

Komentari 9

Vežite se, polijećemo: Uz naše, startaju Srbi, Poljaci, Ukrajinci

Vežite se, polijećemo: Uz naše, startaju Srbi, Poljaci, Ukrajinci
1

Najveći ukrajinski derbi, finale austrijskog kupa, efikasna poljska Ekstraklasa, srpska Superliga, Česi, Mađari... Utakmice bjeloruske lige napokon neće biti "highlight" nogometnog vikenda

VIDEO

Pandemija korona virusa polako jenjava, a sport se vraća na male ekrane. Neće biti ljeto kakvo smo planirali, nema Europskog prvenstva, nema oblačenja u kockaste dresove i masovnog gledanja utakmica, ali to ne znači da nećemo gledati vrhunski nogomet ovo ljeto, navijati i živcirati se.

Nakon što je Bundesliga kao prva europska liga nastavila natjecanje prije dva tjedna, prošli tjedan pridružili su joj se i češka, mađarska, estonska i armenska liga, a ovaj vikend uskaču još neki "jaki igrači".

POGLEDAJTE VIDEO: VAR u HNL-u

Pokretanje videa...

01:01

U Hrvatskoj se igra polufinale Kupa, sastaju se Slaven - Lokomotiva (subota, 20.15) i Rijeka - Osijek (nedjelja, 20.15). Obje utakmice bit će u prijenosu na drugom programu HTV-a i HNTV-u, kao i na YouTubeu. Ovaj petak od 18 sati, pak, Dinamo će protiv Intera zaključiti mini-pripreme, a ta utakmica je na HNTV-u.

Nogomet će se igrati i u susjednoj Srbiji, gdje Crvena zvezda u petak od 19.30 protiv Rada ide završiti posao i potvrditi naslov prvaka, ima velikih 11 bodova prednosti ispred Partizana. Sedam utakmica 27. kola u prijenosu je na Arena Sport 5.

Vraćaju se i Poljaci, također već u petak, kad će na teren Slask - Rakow i Pogon - Zaglebie. Varšavska Legia ima komotnu situaciju na vrhu Ekstraklase s osam bodova ispred kluba nama vjerojatno najsimpatičnijeg imena u Europi, Piasta Gliwice. Prijenosi su na kanalu PlanetSport 1.

U Austriji se, kao i kod nas, prvo kreće s nacionalnim kupom i finalom Salzburg - Austria Lustenau u petak od 20.45 iz Klagenfurta. Te uatkmice, međutim, nema u izravnom prijenosu na našim televizijama.

Ukrajinci također nastavljaju ovaj vikend, i to odmah najvećim derbijem, Šahtar - Dinamo Kijev u nedjelju od 16 sati na Sport Klubu. Šahtar ima čak 13 bodova više od Kijeva i Zorje. Arena Sport će u ponudi imati i utakmice mađarske i češke lige, gdje su prvaci također praktički odlučeni (Ferencvaros +9, Slavia Prag +8).

U Bundesligi Bayern igra doma protiv Fortune (subota, 18.30), a Dortmund gostuje kod Paderborna (nedjelja, 18). Hrvatski dvojac Brekalo - Pongračić s Wolfsburgom igraju u subotu od 15.30 protiv Frankfurta. Prijenosi su na Eurosportu 2.

Za one najzagriženije ljubitelje nogometa u ponudi TV kanala su i utakmice korejske (Arena Sport) i bjeloruske lige, jedine europske koja se sasvim oduprla korona virusu.

Nogomet uživo opet je tu, polako ali sigurno život nam se vraća u normalu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića