To je to što me zanima!

VIDEO Dvoboj titana: Mbappe zabio tri komada, a Messi dva! Na kraju Leo ipak slavi titulu

Napadač PSG-a s tri je gola u finalu došao do 12. gola u samo dva svjetska prvenstva, Messi ima jedan manje. Argentina je prosula vodstvo 2-0, povela pa još jednom primila u završnici, ali je osvojila trofej
Vidi originalni članak

Sedamdesetak minuta trebalo je Francuzima da upute prvi udarac u okvir gola u finalu Svjetskog prvenstva, a onda su u manje od dvije minute zabili dva komada i šokirali desetke tisuća argentinskih navijača na Lusailu, milijune diljem svijeta. Bio je to samo prvi koračić u drami koja je uslijedila i dovela do produžetaka, a potom i penala.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Veliki krivci za to bili su, dakako, Kylian Mbappé i Leo Messi. Prvo je u 79. minuti Mbappé realizirao penal koji je skrivio Nicolás Otamendi startom nad Kolom Muanijem, a točno 97 sekundi poslije krasno je iz voleja pospremio u mrežu dodavanje Marcusa Thurama, sina hrvatskog "krvnika" Liliama iz Francuske 1998.

POGLEDAJTE VIDEO: NAŠI HEROJI SLETJELI U ZAGREB

Mbappé je tako s dva nova gola nakratko prestigao Lea Messija u borbi za Zlatnu kopačku katarskog Mundijala, obojica su ih zabila po sedam.

POGLEDAJTE VIDEO: NAVIJAČI ZAUSTAVILI AUTOBUS VATRENIH

Slično kao protiv Nizozemske, nakon što su prosuli vodstvo 2-0, Argentinci su zabili u produžetku. I to nakon akcije u kojoj ipak nije bilo zaleđa, a Messi je iz blizine ugurao loptu preko linije za novu ludnicu na velikoj većini Lusaila.

Ipak, ni tu nije bilo kraj uzbuđenjima. Montiel je napravio glupost i igrao rukom za treći penal za utakmici, a Mbappe drugi put bio miran s bijele točke za osmi gol na Mundijalu, 12. ukupno. I naslov najboljeg strijelca SP-a!

Zlatna kopačka na kraju će biti utješna nagrada Mbappeu, a Montiel ipak nije ispao tragičar jer je zabio pobjedonosni penal za treći naslov prvaka Argentine. Udarac Kingsleyja Comana obranio je Emiliano Martinez, a Aurelien Tchouameni pucao je pokraj gola, Francuzi su ostali kratkih rukava.

Mbappéove i Messijeve golove u finalu SP-a možete pogledati OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: LUDNICA NAVIJAČA NA TRGU

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 18.12.2022.

    Odlicna utakmica. Bolji su pobijedili. Svaka cast Messiju i ekipi, zasluzeno su dosli do titule svjetskog prvaka. Odigrali su odlicno, a ne kao nasi u polufinalu. 

  • mqxi 18.12.2022.

    dobra tekma

  • Skyfall 2012 18.12.2022.

    Zasto je Enzo dobio nagradu za najboljeg mladog igrača umjeto da je dobio Gvardiol? fuj fifa mafia

Komentiraj...
Vidi sve komentare