To je to što me zanima!

VIDEO Evo kako je Mainz skupo koštao Dortmund i gola Musiale koji je odlučio prvaka Njemačke

Apsolutni heroj Borussije mogao je biti brat Dinamova Roberta Ljubičića. Sedam minuta su 'žuto-crni' držali titulu u rukama, a onda se ukazao Musiala pa im fantastičnim golom zapečatio sudbinu
Vidi originalni članak

Reklo bi se neviđena drama, no događanja u zadnjem kolu Bundeslige uvelike su podsjetila na čuvenu sezonu 2011/12 u Premier ligi kada je Sergio Aguero u zadnjim trenucima donio radost Manchester Cityju, a tugu gradskom rivalu Unitedu.

Ovoga puta Borussia Dortmund imala je sve u svojim rukama. Dva boda prednosti, domaći stadion ispunjen do posljednjeg mjesta, predivnu koreografiju, hrvatski trener Edin Terzić mogao je postati heroj i 'žuto-crnima' donijeti prvi naslov nakon 12 godina...

No, zadnje kolo njemačkog prvenstva pružilo je pravu dramu i infarktnu završnicu koje je sve nogometne zaljubljenike podsjetilo zašto vole ovu igru.

Dortmund je gubio 2-0 na Westfalenu već nakon 24 minute. Prvi gol zabio je Hanche Olsen nakon ubačaja iz kornera. Bio je na prvoj stativi i u padu je pogodio prvi kut. Drugi Onisiwo nakon što je Lee Jae Sung prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac. Tamo je ostao potpuno sam i glavom pucao u donji lijevi kut, a lopta se od Kobela odbila u mrežu.

Uslijedio je povratak 'žuto-crnih', u 69. je zabio Guerreiro, a u 96. Sule, no već je bilo kasno...

VIDEO GOLOVA OVDJE

U isto vrijeme igrao se sudar u Kolnu u kojem je Bayern poveo već u 8. minuti preko Comana. Sve je bilo idealno za Bavarce do 81. minute kada je apsolutni junak Dormtunda mogao postati brat Dinamova Roberta Ljubičića. Dejan Ljubičić zabio je za 1-1 i u tim trenucima Dortmund je spremao trofej u vitrinu.

Sedam minuta Borussia je bila prvak, no u 89. se ukazao Musiala i fantastično s ruba kaznenog prostora pogodio za novu titulu Bayerna.

VIDEO GOLOVA OVDJE

Susret u Dortmundu na koncu je završio 2-2, u Kolnu 1-2 za Bayern. A sukus dramatične završnice Bundeslige je da je Borussia Dortmund naslov izgubila za jedan, jedini gol.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Ssssssssss 28.05.2023.

    Dortmund jako ostecen . Bayern na krilima sudaca opet postao prvak bundes lige

  • Bummser30 27.05.2023.

    Ovi Cigani iz Mainza , vjerojatno podmazani iz Minhena, koji k. im nisu pustili ,ebo ih Bayern svakako su prvaci 10 godina, svakako pokupovat mogu po Bundesligi sve šta hoće, ovi su igrali srcem ovu sezonu jer su osjetili da Bayern nije ove sezone pravi, iznad svojih mogućnosti su igrali većinu sezone, bayern i ovako 'loš' na svakoj poziciji ima bolje skuplje i plaćenije igrače od BVB .

  • Bummser30 27.05.2023.

    Nevjerojatno šta propusti Borussia Dortmund, jer iduće sezone Bayern će biti još jači , a oni slabiji, znači dominacija se nastavlja, Bayern će uzeti još bar 3-4 u nizu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare