To je to što me zanima!

Pogledajte 'show' Mbappéa, Olivier Giroud postao najbolji strijelac u povijesti Francuske

Napadač Milana zabio je u dresu 'tricolora' 52 gola čime je na listi vječnih strijelaca preskočio Henryja (51), dok je Mbappe postao prvi nogometaš koji je zabio osam golova na SP-ima prije 24. rođendana
Vidi originalni članak

Olivier Giroud (36) golom protiv Poljske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru postao je najbolji strijelac u povijesti francuske nogometne reprezentacije!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napadač Milana zabio je u dresu 'tricolora' 52 gola čime je na listi vječnih strijelaca preskočio Thierryja Henryja (51). Od aktivnih igrača najbliže su mu Antoine Griezmann (42) i Karim Benzema (37). Michel Platini zabio je 41 gol za Francusku.

Giroud je ujedno, s 36 godina i 65 dana, postao četvrti najstariji nogometaš koji je zabio u nokaut fazi SP-a. Najstariji je Kamerunac Roger Milla (38 godina, 34 dana). To mu je bio treći gol na SP-u u Katru. Ove je sezone Giroud u svim natjecanjima zabio 12 golova, uključujući i dva zagrebačkom Dinamu u Ligi prvaka.

- Pustolovina se nastavlja. U svlačionici smo si rekli kako moramo biti ujedinjeni kako bismo nastavili ovo prekrasno iskustvo. Zauzvrat, uspjeli smo pronaći prava rješenja. Mi smo skupina prijatelja i to se vidi. Sretan sam zbog momčadi koja je nagrađena za svoj trud. Put ka uspjehu još uvijek je dug, ali danas ćemo se proveseliti. Nevjerojatno sam ponosan što sam srušio Henryjev rekord po broju golova za reprezentaciju, a nadam se kako ću dodati po još neki. Još je posebnije što sam to napravio na Svjetskom prvenstvu - rekao je Giroud nakon utakmice.

OPET PROPUSTIO TRENING Loše vijesti za 'vatrene': Sosa zbog viroze upitan za Japance UVJERLJIVA PREDSTAVA Svjetski prvaci srušili Poljake! Maestralni Mbappe i Giroud Francuskoj donijeli četvrtfinale

A nakon Girouda, na scenu je stupio Kylian Mbappé. Fantastični napadač PSG-a s dva gola zapečatio je sudbinu Poljaka i postao jedini nogometaš u povijesti koji je zabio osam ili više golova na Svjetskim prvenstvima prije 24. rođendana. Mbappé je ujedno i najbolji strijelac SP-a u Katru s pet golova na svome kontu.

Golove s utakmice pogledajte ovdje

IVANA KNOLL O TITULI NAJSEKSI NAVIJAČICE:

U KATARU I SOKOLI IMAJU SVOJU BOLNICU:

Idi na 24sata

Komentari 36

  • lukic1991 04.12.2022.

    messi je u tim godinama ima zlatne lopte i bio daleko bolji igrač od mbapea i to je činjenica

  • Slajzerizer 04.12.2022.

    Možda i jedini Francuz u moru Afrikanaca,Marokanca Egipćana karibljana itd što igraju za Francusku.Kad bi pravi Francuzi igrali u prvih 11 ne bi utakmicu dobili

  • Kapo 04.12.2022.

    Mbappeu nesmis otaviti pola metra prostora ako ga mislis neutralizirati a kako ces kad mu ostavis 10 metri!? 😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare