To je to što me zanima!

VIDEO Sjajan slobodnjak Luke, Kramin gol nakon godinu dana i dva ispadanja hrvatske obrane

'Vatreni' se sigurno nisu nadali da će prvi primiti gol u Gradskom vrtu, baš kao i prije dvije godine u Rijeci. Brzo su izjednačili, ali onda su Slovaci iz kontre došli do prednosti tik prije odmora
Vidi originalni članak

Nakon mirnog početka, Hrvatska i Slovačka zabile su dva gola u razmaku od svega pet minuta u okršaju kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Gradskom vrtu. A do odmora su domaćini bili u novom minusu.

POGLEDAJTE VIDEO: Stanišićeva rodbina u Osijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Slovaci su šokirali promrzle navijače na tribinama u 20. minuti i poveli, baš kao prije dvije godine u Rijeci. Ubacio je Marek Hamšik iz slobodnjaka s desne strane, Dominik Livaković nije pokupio tu loptu na petercu, a Mario Pašalić nije ispratio Ivana Schranza koji na drugoj stativi glavom pogađa za 0-1.

Nogometaš praške Slavije reprezentativac je od srpnja prošle godine, bio mu je to 13. nastup za A vrstu Slovačke i treći gol. Zabio je i u pobjedi protiv Cipra u rujnu (2-0).

"Vatreni" su se vratili u utakmicu u 25. minuti. Nakon kornera koji je s lijeve strane izveo Luka Modrić, neoprezni desni bek Peter Pekarik glavom je prebacio loptu na peterac gdje je sve pratio Andrej Kramarić i glavom zakucao u mrežu za 1-1, kroz ruke slovačkog golmana Mareka Rodaka.

Bio je to 15. Kramarićev gol za Hrvatsku u 63. nastupu i prvi nakon točno godinu dana, kad je ozlijeđen ušao s klupe kao džoker i donio pobjedu protiv Švedske na Maksimiru (2-1) 11. listopada 2020.

HRVATSKA - SLOVAČKA 2-2 Kiks Hrvatske na putu prema Kataru: Slovaci nas zaustavili, Rusija preuzela prvo mjesto!

Nakon silnih pokušaja Hrvatske, Slovačka je prodala kontru i zabila novi gol u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Ladislav Almasi ubacio je na lijevu stranu prema Lukašu Haraslinu koji mirno pogađa u bliži kut, pokraj Livakovića. I Haraslin je igrač praške Sparte, a Hrvatskoj je zabio drugi gol u 20. reprezentativnom nastupu.

Hrvatska je do kraja prvog poluvremena imala još jedan napad, a iz njega je Kramarić pogodio stativu iz blizine nakon što ga je fino proigrao Luka Ivanušec.

Izjednačenje je stiglo u 71. minuti iz slobodnjaka Luke Modrića koji je sam i izborio na 20-ak metara. Provukao je hrvatski kapetan loptu kroz slovački živi zid, između dvojice igrača i pogodio u donji desni kut slovačkog golmana. Lukin 19. gol u 144. nastupu.

Nikola Vlašić zabio je za 3-2 u 85. minuti, ali VAR je zbog zaleđa naknadno poništio taj gol.

Golove s utakmice Hrvatske i Slovačke možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • LjerkaGereš 12.10.2021.

    Kakav sjajan slobodnjak Luke. Loše izveden slobodnjak koji ide u zid. I da se slovaci iz samo njima znanih razloga nisu razmaknuli od toga ništa. Ovo je najvjerovatnije najsretnije zabijen gol Luke u karijeri.

  • markoantonije 12.10.2021.

    Bitno da mu Olić daje savjete haha,veliki stručnjak,nadam se da s Dalićem idu i pomoćnici...obični uhljebi,kao dugo godina je igrao u reprezentaciji pa ćemo mu dati da bude pomoćnik...

  • cardinal 12.10.2021.

    Livaković užasan golman

Komentiraj...
Vidi sve komentare