To je to što me zanima!

VIDEO Makedonski san i dalje živi: Osigurali su doigravanje!

Makedoncima je za potvrdu drugog mjesta iza Njemačke, koja se još ranije kvalificirala kao pobjednik skupine, bila potrebna pobjeda protiv Islanđana
Vidi originalni članak

Nogometaši Sjeverne Makedonije 3-1 (1-0) domaćom pobjedom u posljednjem, 10. kolu skupine J kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru osigurali drugo mjesto i nastup u dodatnim kvalifikacijama u ožujku.

Makedoncima je za potvrdu drugog mjesta iza Njemačke, koja se još ranije kvalificirala kao pobjednik skupine, bila potrebna pobjeda protiv Islanđana kako bi zadržali bod prednosti u odnosu na treće Rumunje.

Na pravi ih je put poveo Alioski (7) sjajnim udarcem iskosa u bliži kut na otvaranju utakmice, no početkom nastavka Thorsteinsson (54) je zabrinuo okupljene na Toše Proeski Areni, ali veliki talent makedonskog nogometa Elmas (65, 86) se s dva pogotka pobrinuo da ta zabrinutost prođe.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Rumunjima stoga ništa nije značila 2-0 (1-0) pobjeda na gostovanju kod slabašnih Lihtenštajnaca. Strijelci s bili Man (8) i Bancu (87).

Sjeverna Makedonija je tako natjecanje u skupini okončala sa 18, a Rumunjska sa 17 bodova.

Inače, za reprezentaciju Sjeverne Makedonije danas su igrali HNL-ovci Ristovski (Dinamo) i Velkovski (Rijeka), na klupi je bio Atanasov (Hajduk), dok je Ademi (Dinamo) i dalje 'out' zbog ozljede.

Reprezentacija Sjeverne Makedonije zasad još nikad nije igrala na Svjetskom prvenstvu, dok joj je minuli Euro bio dosad jedino veliko natjecanje na kojoj je nastupila

LOŠA VIJEST Težak udarac za Dinamo: Dugo će biti bez kapetana Ademija!

Njemačka je prvo mjesto potvrdila uvjerljivom 4-1 (2-0) pobjedom na gostovanju kod Armenije.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 15.11.2021.

    Samo jako Makedonci i sretno vam bilo.

  • sitnozubi 15.11.2021.

    čestitke Makedoncima

  • Mata10 14.11.2021.

    Čestitke Makedoncima. Igrali su doista jako dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare