Obavijesti

Sport

Komentari 57

Težak udarac za Dinamo: Dugo će biti bez kapetana Ademija!

Težak udarac za Dinamo: Dugo će biti bez kapetana Ademija!

Ademi je stradao na reprezentativnoj utakmici u Skoplju kad mu je Kai Havertz pao na gležanj. Pretrage su pokazale ozbiljniju ozljedu, a trener Krznar kaže kako se radi o nekoliko mjeseci pauze. Malo se zeznuo

VIDEO

Arijan Ademi (30) ozlijedio se na utakmici Sjeverne Makedonije i Njemačke (0-4) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kad mu je Kai Havertz pao na lijevi gležanj, a dodatne pretrage pokazale su kako će kapetan Dinama dugo biti izvan terena.

Pokretanje videa...

Čudesna večer Dinama u Belgiji: 'Modri' potopili domaćina 01:01

Štoviše, kako je rekao trener Damir Krznar u najavi utakmice protiv Rijeke, trebao bi propustiti ostatak jesenskog dijela sezone!

- Nažalost, Ademija smo izgubili na duži period. Njegova je ozljeda takve prirode da ćemo morati bez njega nekoliko mjeseci - rekao je Krznar.

No, iz Dinama je ubrzo stigao odgovor, vijest kako je izjava trenera o par mjeseci stanke bila klasični - lapsus. 

- Nakon dodatne dijagnostike utvrđeno je da Arijan Ademi  ima jednu vrstu oštećenja i ozljede gležnja koja zahtijeva mirovanje i terapiju u trajanju od nekoliko tjedana - poručili su nam iz Dinama, te rekli kako Ademija na terenu neće biti otprilike četiri tjedna.

Damir Krznar je nastavio...

- Momčad je stvarno dobro raspoložena, rezultati u zadnje vrijeme dali su nam dodatnog motiva, snage, želje i volje da kroz 14 dana treninga tijekom reprezentativne stanke sve odradimo maksimalno. Veseli nas nastavak prvenstva, sraz dvije vodeće momčadi HNL-a, momčadi koje fantastično guraju i zabijaju puno golova - rekao je Damir Krznar, pa dodao:

- Tijekom stanke na raspolaganju nismo imali glavne igrače, ali i bez postoje stvari koje se mogu korigirati i popraviti. Zadovoljni smo tim dijelom odrađenog posla, sada neke stvari puno bolje funkcioniraju. Mislav Oršić i Bartol Franjić vode utrku s vremenom, sve ćemo napraviti kako bi nam bili na raspolaganju u Rijeci.

Ipak, nije sigurno da će taj dvojac biti na raspolaganju treneru...

- Imamo odrednicu prema kojoj na teren stavljamo samo zdrave i spremne igrače. Mi stvarno imamo dovoljno fantastičnih igrača u kadru, nismo pod impresijom, tko god dobije priliku spreman je odgovoriti izazovu. U Dinamu nije floskula da imamo 25 igrača koji ravnopravno konkuriraju za momčad.

Rijeka?

- Bit će to za nas i za njih dosta izazovna utakmica, nogometni praznik. Radi se o dvije raspoložene momčadi, sjećamo se naše utakmice u Zagrebu (3-3) koja je bila puna preokreta, sjajnih akcija i odlične dinamike. Rijeka je efikasna, dosta golova i primaju, puni optimizma idemo na Rujevicu - završio je Krznar.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići