To je to što me zanima!

VIDEO Mirko Marić u Rijeci: Ne bojimo se nikoga, uz prgavost možemo do velikog rezultata...

Dogodilo se sve dosta brzo i moramo zahvaliti Monzi koja je pomogla oko realizacije, rekao je o pojačanju sportski direktor Rijeke Darko Raić-Sudar, a šuška se da bi na Rujevicu mogao stići i Marko Rog
Vidi originalni članak

Mirko Marić (28) stigao je u Rijeku i već odradio trening sa suigračima. Napadač Monze, koji je u sezoni 2019/20. u Osijeku dijelio prvo mjesto ljestvice strijelaca HNL-a s Antonijem Čolakom i Mijom Caktašem, stigao je na posudbu do kraja sezone i nosit će broj 24. S talijanskim prvoligašem ima ugovor do ljeta 2026.

- Sretan sam što sam napokon u Rijeci, hvala joj na ukazanom povjerenju. Htio bih odraditi posudbu najbolje što mogu i pomoći mladoj, sjajnoj momčadi. S iskustvom koje sam stekao vani i sebe sam učinio boljim igračem, vjerujem da mogu pomoći Rijeci u ostvarivanju ciljeva. Poznajem više-manje skoro sve dečke, prilagodba mi neće biti nikakav problem - kazao je Marić.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka predstavila Marića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svi su me jako dobro prihvatili i prezadovoljan sam. Potvrdilo se sve što sam i ranije znao o Rijeci. Fizički se osjećam odlično, u treningu sam. Prije desetak dana odigrao sam poluvrijeme - nastavio je.

Rijeka je lider HNL-a s istim brojem bodova kao Hajduk, Dinamo zaostaje četiri uz utakmicu manje. Kako je vidio taj troboj?

- Teško mi je govoriti o tome, HNL je uvijek tu negdje, s puno mladih i kvalitetnih igrača. Ovi zadnji dolasci u Hajduk i Dinamo sugeriraju da će sve dobiti još jednu veću dimenziju.

Statistika Mirka Marića ove sezone

Kako mu se čini momčad Željka Sopića?

- Pratio sam utakmice u Velikoj Gorici i na Poljudu, vidio mladu i karakternu momčad koja se nikoga ne boji, koja želi igrati i ne odustaje od svojih principa. Uz pozitivnu prgavost možemo napraviti stvarno velik rezultat. Pritisak je na ostalima, ne na Rijeci. Ovo je klub u kojem se mladi igrači razvijaju i to je najvažnije. Momčad sigurno nije slučajno tu gdje jest - kaže Gruđanin.

Sportski direktor Darko Raić-Sudar doveo je na Rujevicu igrača više u ofenzivi u pokušaju osvajanja drugog naslova prvaka i kao konkurenciju Jorgeu Obregónu, Franji Ivanoviću i Momu Yansaneu.

- Mirku želimo dobrodošlicu u našu malu, ali veliku obitelj. Težili smo igraču koji nam može dati kvalitetu više u odnosu na one koje imamo. Dogodilo se sve dosta brzo i moramo zahvaliti Monzi koja je pomogla oko realizacije. Mirko će nam pomoći u ambicijama, želim mu puno zdravlja, a ovo drugo će doći - kazao je Raić-Sudar.

Marko Rog dolazi do kraja prijelaznog roka?

Marić bi mogao debitirati ovu nedjelju u derbiju "della Učka" od 15 sati protiv Istre, a šuška se da bi do završetka prijelaznog roka u Hrvatskoj 15. veljače mogao stići i bivši reprezentativac Marko Rog (28), koji se u Cagliariju oporavlja od teške ozljede koljena. Marko Pjaca radi na tome da uvjeri bivšeg suigrača iz "vatrenih" da dođe u Rijeku, piše Germanijak.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • dite-s-mora2 31.01.2024.

    pozdravljam, samo da dinamo ne bude prvak

  • orostyle 31.01.2024.

    To to...idemooo

  • ČA!! 31.01.2024.

    Idemo Rijeko nema odmora!! Vidjet ćemo što ćeš donijeti Rijeci ali dobrodošao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare