Obavijesti

Sport

Komentari 54

VIDEO Mirko Marić u Rijeci: Ne bojimo se nikoga, uz prgavost možemo do velikog rezultata...

VIDEO Mirko Marić u Rijeci: Ne bojimo se nikoga, uz prgavost možemo do velikog rezultata...
10

Dogodilo se sve dosta brzo i moramo zahvaliti Monzi koja je pomogla oko realizacije, rekao je o pojačanju sportski direktor Rijeke Darko Raić-Sudar, a šuška se da bi na Rujevicu mogao stići i Marko Rog

VIDEO

Mirko Marić (28) stigao je u Rijeku i već odradio trening sa suigračima. Napadač Monze, koji je u sezoni 2019/20. u Osijeku dijelio prvo mjesto ljestvice strijelaca HNL-a s Antonijem Čolakom i Mijom Caktašem, stigao je na posudbu do kraja sezone i nosit će broj 24. S talijanskim prvoligašem ima ugovor do ljeta 2026.

- Sretan sam što sam napokon u Rijeci, hvala joj na ukazanom povjerenju. Htio bih odraditi posudbu najbolje što mogu i pomoći mladoj, sjajnoj momčadi. S iskustvom koje sam stekao vani i sebe sam učinio boljim igračem, vjerujem da mogu pomoći Rijeci u ostvarivanju ciljeva. Poznajem više-manje skoro sve dečke, prilagodba mi neće biti nikakav problem - kazao je Marić.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka predstavila Marića

Pokretanje videa...

Mirko Marić potpisao za Rijeku 00:42

- Svi su me jako dobro prihvatili i prezadovoljan sam. Potvrdilo se sve što sam i ranije znao o Rijeci. Fizički se osjećam odlično, u treningu sam. Prije desetak dana odigrao sam poluvrijeme - nastavio je.

Rijeka je lider HNL-a s istim brojem bodova kao Hajduk, Dinamo zaostaje četiri uz utakmicu manje. Kako je vidio taj troboj?

- Teško mi je govoriti o tome, HNL je uvijek tu negdje, s puno mladih i kvalitetnih igrača. Ovi zadnji dolasci u Hajduk i Dinamo sugeriraju da će sve dobiti još jednu veću dimenziju.

Statistika Mirka Marića ove sezone

Mirko Marić u Monzi 2023/24

Kako mu se čini momčad Željka Sopića?

- Pratio sam utakmice u Velikoj Gorici i na Poljudu, vidio mladu i karakternu momčad koja se nikoga ne boji, koja želi igrati i ne odustaje od svojih principa. Uz pozitivnu prgavost možemo napraviti stvarno velik rezultat. Pritisak je na ostalima, ne na Rijeci. Ovo je klub u kojem se mladi igrači razvijaju i to je najvažnije. Momčad sigurno nije slučajno tu gdje jest - kaže Gruđanin.

Sportski direktor Darko Raić-Sudar doveo je na Rujevicu igrača više u ofenzivi u pokušaju osvajanja drugog naslova prvaka i kao konkurenciju Jorgeu Obregónu, Franji Ivanoviću i Momu Yansaneu.

- Mirku želimo dobrodošlicu u našu malu, ali veliku obitelj. Težili smo igraču koji nam može dati kvalitetu više u odnosu na one koje imamo. Dogodilo se sve dosta brzo i moramo zahvaliti Monzi koja je pomogla oko realizacije. Mirko će nam pomoći u ambicijama, želim mu puno zdravlja, a ovo drugo će doći - kazao je Raić-Sudar.

HNK Rijeka predstavila novog igrača Mirka Marića

Marko Rog dolazi do kraja prijelaznog roka?

Marić bi mogao debitirati ovu nedjelju u derbiju "della Učka" od 15 sati protiv Istre, a šuška se da bi do završetka prijelaznog roka u Hrvatskoj 15. veljače mogao stići i bivši reprezentativac Marko Rog (28), koji se u Cagliariju oporavlja od teške ozljede koljena. Marko Pjaca radi na tome da uvjeri bivšeg suigrača iz "vatrenih" da dođe u Rijeku, piše Germanijak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-0: Mudražija i Šotiček nokautirali Rijeku! Ori se 'Dinamo, Dinamo'
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-0: Mudražija i Šotiček nokautirali Rijeku! Ori se 'Dinamo, Dinamo'

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige