To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte kako je Zhang utišao Britance: Nokautirao je Joycea pa izazvao Furyja!

Zhilei Zhang je na Wembley Areni u trećoj rundi nokautirao Britanca Joea Joycea i tako zadržao titulu privremenog WBO prvaka. Njezin pravi vlasnik je Oleksandr Usik, no Kinez će se morati malo strpiti
Vidi originalni članak

Joe Joyce (38, 15-2) je sedam godina bio neporažen u profesionalnom boksu, a onda mu se dogodio Zhang. Od rujna 2022. do travnja 2023. držao je privremeni WBO pojas, koji mu je garantirao meč za pravu titulu, ali bilo je jasno da će morati pričekati neko vrijeme na Oleksandra Usika.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako ne bi dugo bio bez borbe, u travnju ove godine suprotstavili su mu 40-godišnjeg Kineza Zhileija Zhanga (21-1) kojeg je Filip Hrgović pobijedio odlukom sudaca. Mislili su Britanci da će to biti lagani zadatak, podcijenili su Kineza, ali Zhang ga je pobijedio prekidom u šestoj rundi. 

Joyce se osigurao pa je u ugovoru bila klauzula o revanšu u slučaju poraza. Nabacio je desetak kilograma, opet prodavao priče kako će nokautirati Zhanga, ali opet je on nastradao. Ovaj put je meč trajao još kraće.

Nevjerojatni kineski boksač utišao je punu Wembley Arenu nokautiravši Joycea u trećoj rundi. Dominirao je od samog početka, zauzeo napadački stav u ringu i malo po malo zadavao štetu svome protivniku. U trećoj rundi ušao je u brzu izmjenu pa direktom pogodio Joycea koji se stropoštao na pod. Sudac mu je brojao pa prekinuo meč.

Video pogledajte OVDJE

Zhilei Zhang je tako došao do druge pobjede protiv Britanca u samo pet mjeseci i zadržao privremenu WBO titulu. Ona mu garantira meč protiv Oleksandra Usika za potpuno vlasništvo nad njom, ali čini se da će morati malo pričekati jer prvi na redu je Filip Hrgović koji čeka napad na IBF pojas. Uostalom, Zhangu je trenutno prioritet Tyson Fury, zna i on gdje se vrti najveća lova. 

- Rekao sam da ću završiti borbu prije predviđenih 12 rundi. Joyce je odličan borac, imam poštovanje, ali sada svi vide kolika je moja snaga. Tu smo da zabavimo publiku i nadam se da su svi uživali u mojem nastupu. A sada pitam publiku: Želite li da ugasim Tysona Furyja? - rekao je Zhang. 

Podsjetimo, boksački svijet smijao se Filipu Hrgoviću nakon što je u kolovozu prošle godine teškom mukom pobijedio Zhanga odlukom sudaca. Kada nije uspio nokautirati 'starca', nema što tražiti protiv najboljih boksača, mislili su mnogi boksački stručnjaci. No, taj 'starac' sada je svima pokazao svoju snagu, a jedini poraz u karijeri nanio mu je upravo Hrga. 

Kinez je sebi osigurao borbu života. Bit će to ili za pojas protiv Usika, kada odradi dužnost protiv Hrge, ili protiv nekog iz boksačke kreme. Više ga ne mogu izbjegavati. S druge strane, pitanje je hoće li Joyce više ikad dobiti priliku boriti se za pojas. 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • gnojna družina 24.09.2023.

    Prvo sam mislio da ga Joyce baita ali mi je brzo postalo jasno da je jednostavno spor da sporiji nemoze biti. Nista nije promjenio od prvog meca osim sto je dodao 10 kila koju su ga jos dodatno usporile. Poluamaterska izvedba britanca koji je ocigledno na sceni samo zato sto je britanac a Zhang je nevjerojatan sa 40 godina u guzici.

  • anatoom 24.09.2023.

    Hrgović mlati samo penziće, ali ludo ludo opasne penziće ! Komentatori gdje ste, presusili komentari ?!

  • TECHNO VIKING 24.09.2023.

    ne kuzim te kategorije u boksu! koliko ih ima i zasto?! pa valjda treba biti jedna titula .. a ne 5, 6 raznih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare