Obavijesti

Sport

Komentari 12

VIDEO Pogledajte kako je Zhang utišao Britance: Nokautirao je Joycea pa izazvao Furyja!

VIDEO Pogledajte kako je Zhang utišao Britance: Nokautirao je Joycea pa izazvao Furyja!

Zhilei Zhang je na Wembley Areni u trećoj rundi nokautirao Britanca Joea Joycea i tako zadržao titulu privremenog WBO prvaka. Njezin pravi vlasnik je Oleksandr Usik, no Kinez će se morati malo strpiti

VIDEO

Joe Joyce (38, 15-2) je sedam godina bio neporažen u profesionalnom boksu, a onda mu se dogodio Zhang. Od rujna 2022. do travnja 2023. držao je privremeni WBO pojas, koji mu je garantirao meč za pravu titulu, ali bilo je jasno da će morati pričekati neko vrijeme na Oleksandra Usika.

Pokretanje videa...

Bravo, Filipe! Hrga nokautirao Australca u zadnjoj rundi meča 00:45

Kako ne bi dugo bio bez borbe, u travnju ove godine suprotstavili su mu 40-godišnjeg Kineza Zhileija Zhanga (21-1) kojeg je Filip Hrgović pobijedio odlukom sudaca. Mislili su Britanci da će to biti lagani zadatak, podcijenili su Kineza, ali Zhang ga je pobijedio prekidom u šestoj rundi. 

Zhilei Zhang v Joe Joyce - WBO Interim World Heavyweight Title

Joyce se osigurao pa je u ugovoru bila klauzula o revanšu u slučaju poraza. Nabacio je desetak kilograma, opet prodavao priče kako će nokautirati Zhanga, ali opet je on nastradao. Ovaj put je meč trajao još kraće.

Zhilei Zhang v Joe Joyce - OVO Arena Wembley

Nevjerojatni kineski boksač utišao je punu Wembley Arenu nokautiravši Joycea u trećoj rundi. Dominirao je od samog početka, zauzeo napadački stav u ringu i malo po malo zadavao štetu svome protivniku. U trećoj rundi ušao je u brzu izmjenu pa direktom pogodio Joycea koji se stropoštao na pod. Sudac mu je brojao pa prekinuo meč.

Video pogledajte OVDJE

Zhilei Zhang je tako došao do druge pobjede protiv Britanca u samo pet mjeseci i zadržao privremenu WBO titulu. Ona mu garantira meč protiv Oleksandra Usika za potpuno vlasništvo nad njom, ali čini se da će morati malo pričekati jer prvi na redu je Filip Hrgović koji čeka napad na IBF pojas. Uostalom, Zhangu je trenutno prioritet Tyson Fury, zna i on gdje se vrti najveća lova. 

Zhilei Zhang v Joe Joyce - WBO Interim World Heavyweight Title

- Rekao sam da ću završiti borbu prije predviđenih 12 rundi. Joyce je odličan borac, imam poštovanje, ali sada svi vide kolika je moja snaga. Tu smo da zabavimo publiku i nadam se da su svi uživali u mojem nastupu. A sada pitam publiku: Želite li da ugasim Tysona Furyja? - rekao je Zhang. 

Podsjetimo, boksački svijet smijao se Filipu Hrgoviću nakon što je u kolovozu prošle godine teškom mukom pobijedio Zhanga odlukom sudaca. Kada nije uspio nokautirati 'starca', nema što tražiti protiv najboljih boksača, mislili su mnogi boksački stručnjaci. No, taj 'starac' sada je svima pokazao svoju snagu, a jedini poraz u karijeri nanio mu je upravo Hrga. 

Kinez je sebi osigurao borbu života. Bit će to ili za pojas protiv Usika, kada odradi dužnost protiv Hrge, ili protiv nekog iz boksačke kreme. Više ga ne mogu izbjegavati. S druge strane, pitanje je hoće li Joyce više ikad dobiti priliku boriti se za pojas. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara