To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte najveće čudo u povijesti Eura i kako su Farski Otoci šokirali moćnu Norvešku

Farski Otoci imaju dva junaka: Horn Rasmussen zabio je pet golova i bio najbolji strijelac svoje reprezentacije, a ključnu loptu, dok je Norveška imala napad za pobjedu, ukrao je Elias Ellefsen a Skipagøtu
Vidi originalni članak

Stotinjak sekundi prije kraja imala je sve u svojim rukama. Norveška je vodila tri razlike, no uslijedio je rasplet zbog kojeg je cijeli rukometni svijet na nogama. Farski Otoci nadoknadili su zaostatak i osvojili povijesni bod na Europskom prvenstvu, na kojem prvi put nastupaju. Utakmica je završila 26-26.

Povijesni bod Farskih Otoka

Kod Norveške je najbolji bio Blonz s osam pogodaka, dok je Farane predvodio Horn Rasmussen s pet golova. Država koja broji svega 50 tisuća stanovnika igrala je u egalu cijelu utakmicu, hrabro se držala, ustvari igrala s Norvežanima al pari i na koncu zasluženo stigla do prvog boda.

>> VIDEO: FARSKI OTOCI ZAUSTAVILI NORVEŠKU

Jedanaest sekundi prije izjednačenja Farani su smanjili na gol zaostatka, a onda su Norvežani imali posljednji napad. Ukazao se heroj Elias Ellefsen a Skipagøtu koji je ukrao loptu.

Desetina stanovništva na Euru u Njemačkoj

Reinkind ga je povukao za dres i četiri sekunde prije kraja dosuđen je sedmerac za Farske otoke. Ellefsen ga je realizirao i euforija navijača Farskih Otoka mogla je početi.

Prema procjenama, desetina ukupnog stanovništva stigla je u Njemačku uživo bodriti svoje reprezentativce. Što znači da je na tribinama Mercedes-Benz Arene u Berlinu bilo oko pet tisuća Farana.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Jožek121 14.01.2024.

    Tako i Srbe svi šokiraju, koliko su se samo hvalili kako su jaki a od Hrvazske da su za dvije klae bolji a na njima se svi iživljavanu, neka Srbići uće od Hrvat koj neće nikad pobijediti.

  • Kokolo Moj 14.01.2024.

    Juler je rekao voditelj na tv-u da za Fraske otoke igraju igrači koji su višak u Dnakoj koja je mega momčad, dakle, svojevrsna druga ekipa Danske pa ovo netreba čuditi.

  • ćiribu_ćiriba 14.01.2024.

    Danas svatko zna igrati rukomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare