To je to što me zanima!

VIDEO Protivnici su tražili penal zbog ovog starta Gvardiola! 'Imao je sreće što ga nisu sudili'

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu u pobjedi Manchester Cityja protiv Brightona (4-0), a Joško je opasno visio u 69. minuti kada su domaćini tražili kazneni udarac
Vidi originalni članak

Liverpool se porazom od Evertona praktički oprostio od šampionskih ambicija u posljednjoj sezoni Jurgena Kloppa pa je sasvim jasnim da će dramatičnu bitku za titulu do posljednjeg kola voditi Arsenal i Manchester City koji ima bod manje, ali i utakmicu manje.

Branitelji naslova možda imaju i najlakši raspored do kraja, a sinoć su u zaostaloj utakmici 29. kola demonstrirali moć i razbili Brighton na gostovanju (4-0). Jednom De Bruyne, dvaput Phil Foden i jednom Julian Alvarez bili su strijelci u još jednoj furioznoj predstavi Cityja koji juri po četvrti uzastopni naslov.

Kada utrpaš protivniku četiri gola i utakmicu riješiš u deset minuta, to znači da je cijela momčad odigrala na vrhunskoj razini, a među njima su bili Joško Gvardiol i Mateo Kovačić koji su proveli na terenu svih 90 minuta. 

Obojica su od Daily Maila dobila sedmicu, najbolji su bili Foden i De Bruyne s 8.5, ali Joško je opasno visio u 69. minuti kada je u svome šesnaestercu srušio Joao Pedra. Sudac Jarred Gillett pokazao je da nema penala, što je izazvalo ljutnje kod igrača Brightona, ali jasno je kako je postojao kontakt i djeluje da je sudac Jošku progledao kroz prste. U tome trenutku City je vodio 4-0 i penal ne bi previše utjecao na rezultat, no domaćini su htjeli bar do počasnog gola.

Video pogledajte OVDJE

- S Philom Fodenom koji je često ulazio u sredinu, Gvardiol je imao lijevo krilo za sebe. Imao je sreće što mu nije suđen penal - piše Daily Mail o Gvardiolu, dok ga je Manchester Evening News nahvalio:

- Napreduje iz utakmice u utakmicu i sve je bolji u odlukama kada ići prema naprijed, a kada se koncentrirati na obranu. Pomogao je Fodenu i Alvarezu čitajući njihove kretnje i pravovremeno reagiravši - piše Manchester Evening News koji je mladog Hrvata ocijenio šesticom.

Istu ocjenu dobio je i Kovačić od navedenog portala, dok mu je Daily Mail dao sedmicu. 

- Njegova igra često prođe nezapaženo, ali to je možda zato što svoju ulogu odrađuje s jednostavnošću i lakoćom. On je majstor, ključan veznjak za obrazac Cityjeve igre - piše Daily Mail.

Još su samo četiri kola ostala do kraja Premier lige i momčad Pepa Guardiole ima sve u svojim rukama. Za vikend gostuje kod Nottingham Forresta. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • strmi007 26.04.2024.

    Dinamooooooooooooooooooooooooooooooooo

  • ALLinONE!!! 26.04.2024.

    Nisu ga dosudili zato što nije ni bio

Komentiraj...
Vidi sve komentare