To je to što me zanima!

VIDEO Strašna ozljeda 'Planine'. Puknuo mu je mišić dok je dizao 252 kg. Vrištao je od bolova...

Trebalo je to biti najbolje dizanje u životu 34-godišnjeg Björnssona. Međutim, poznatom snagatoru puknuo je veliki prsni mišić u pokušaju da digne 252.5 kilograma u potisku sa šipkom
Vidi originalni članak

Neki ga znaju zbog hit serije Igre prijestolja, gdje je utjelovio lik 'Planine', odnosno Gregora Cleganea. Nekima je poznat zato što leđima može vući parkirani avion po pisti. Poznat je i po boksačkoj borbi protiv kolege 'snagatora' Eddieja Halla. 

U svakom slučaju, svi znaju Hafthóra Björnssona (34) kao snažnog čovjeka. Itekako snažnog. Naime, Björnsson drži svjetski rekord u mrtvom dizanju (501 kilogram). U čučnju je najviše dignuo 440 kilograma, a u potisku sa šipkom osobni rekord mu je 250 kilograma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson)

Upravo je tu brojku Thor htio nadmašiti u najnovijem treningu. 252.5 kilograma trebao je biti novi osobni rekord Björnssona u benču. Organizirao je spektakl u svojoj teretani, pozvao je najvjernije kolege i prijatelje koji su mu pružali podršku i brinuli se da sve pođe u najboljem redu.

Urlao je zbog bolova

Thor je najprije uspješno podigao 230 kilograma pa 240 kg. Slijedio je pokušaj od 252.5 kilograma, ali 'planina' se ozlijedila za vrijeme izvođenje vježbe. Okupljeni ljudi čuli su pucanje Bjornssonovih prsnih mišića. Urlao je od boli, ali uspio je zadržati šipku dovoljno dugo da mu se ne sruši na tijelo.

Njegovi pomoćnici su podigli šipku, a Thor je potvrdio najgore vijesti. Čeka ga odmor od nekoliko mjeseci, i to u najgorem trenutku. Naime, za borbu protiv Halla 'skinuo' je više od 60 kilograma. Nakon pobjede u ringu odlučio se vratiti onome u čemu najviše uživa. Dizanju utega.

POGLEDAJTE VIDEO Kakav snagator: 'Planina' iz Igre prijestolja dignuo 501 kg ZVIJEZDA IGRE PRIJESTOLJA The Mountain 'zločesto' primio suprugu: Zar ti je ona igračka?

Najavio je rušenje svih rekorda, što osobnih, što svjetskih. Međutim, mora odmoriti svoje tijelo. Ipak, radi se o profesionalcu. Thoru ovo nije prva rehabilitacija i najavljuje da će nakon povratka biti - još jači!

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 18.04.2023.

    2018. je pobijedio u natjecanju World strongest man i od tada se više natječe i to mu je jedina titula. Znamo tko je najveći u natjecanju snagatora svih vremena, a to je jedan jedini Zydrunas Savickas ili jednostavnije Big Z...

  • antonio459 18.04.2023.

    Gotovo je njemu sa bencom, meni se prosle godine isto dogodilo, sest mjeseci mi je trebslo da napravim 10 sklekova bez bolova, rupu u prsima imam i imat cu do kraja zivota

  • Daimos 18.04.2023.

    Dugo će se oporavljati. Dižem 75kg sa tendencijom prema gore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare