Obavijesti

Sport

Komentari 8

VIDEO Strašna ozljeda 'Planine'. Puknuo mu je mišić dok je dizao 252 kg. Vrištao je od bolova...

VIDEO Strašna ozljeda 'Planine'.  Puknuo mu je mišić dok je dizao 252 kg. Vrištao je od bolova...

Trebalo je to biti najbolje dizanje u životu 34-godišnjeg Björnssona. Međutim, poznatom snagatoru puknuo je veliki prsni mišić u pokušaju da digne 252.5 kilograma u potisku sa šipkom

VIDEO

Neki ga znaju zbog hit serije Igre prijestolja, gdje je utjelovio lik 'Planine', odnosno Gregora Cleganea. Nekima je poznat zato što leđima može vući parkirani avion po pisti. Poznat je i po boksačkoj borbi protiv kolege 'snagatora' Eddieja Halla. 

U svakom slučaju, svi znaju Hafthóra Björnssona (34) kao snažnog čovjeka. Itekako snažnog. Naime, Björnsson drži svjetski rekord u mrtvom dizanju (501 kilogram). U čučnju je najviše dignuo 440 kilograma, a u potisku sa šipkom osobni rekord mu je 250 kilograma.

Upravo je tu brojku Thor htio nadmašiti u najnovijem treningu. 252.5 kilograma trebao je biti novi osobni rekord Björnssona u benču. Organizirao je spektakl u svojoj teretani, pozvao je najvjernije kolege i prijatelje koji su mu pružali podršku i brinuli se da sve pođe u najboljem redu.

Urlao je zbog bolova

Thor je najprije uspješno podigao 230 kilograma pa 240 kg. Slijedio je pokušaj od 252.5 kilograma, ali 'planina' se ozlijedila za vrijeme izvođenje vježbe. Okupljeni ljudi čuli su pucanje Bjornssonovih prsnih mišića. Urlao je od boli, ali uspio je zadržati šipku dovoljno dugo da mu se ne sruši na tijelo.

Njegovi pomoćnici su podigli šipku, a Thor je potvrdio najgore vijesti. Čeka ga odmor od nekoliko mjeseci, i to u najgorem trenutku. Naime, za borbu protiv Halla 'skinuo' je više od 60 kilograma. Nakon pobjede u ringu odlučio se vratiti onome u čemu najviše uživa. Dizanju utega.

Kakav snagator: 'Planina' iz Igre prijestolja dignuo 501 kg
Kakav snagator:  'Planina' iz Igre prijestolja dignuo 501 kg
The Mountain 'zločesto' primio suprugu: Zar ti je ona igračka?
The Mountain 'zločesto' primio suprugu: Zar ti je ona igračka?

Najavio je rušenje svih rekorda, što osobnih, što svjetskih. Međutim, mora odmoriti svoje tijelo. Ipak, radi se o profesionalcu. Thoru ovo nije prva rehabilitacija i najavljuje da će nakon povratka biti - još jači!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige