To je to što me zanima!

'Vidio sam Jugoslaviju i pitao se zašto ti dečki nisu u NBA'

Gregg Popovich je sin Hrvatice i Srbina, jedan je od najboljih trenera u povijesti NBA lige, a u 22 godine koliko je na klupi Spursa, poznat je i kao trener koji je najviše vjerovao neameričkim igračima
Vidi originalni članak

Gregg Popovich (69), legendarni trener San Antonio Spursa, na čijoj klupi sjedi od 1996. godine, pričao je o talentu Kukoča, Rađe, Divca i ostalih igrača s područja bivše Jugoslavije koji su ga oduševili 80-ih godina prošlog stoljeća.

Popovich je sin Hrvatice i Srbina, jedan je od najboljih trenera u povijesti NBA lige, a u 22 godine koliko je na klupi Spursa, poznat je i kao trener koji je najviše vjerovao neameričkim igračima. 

- U svijetu ima jako puno dobrih košarkaša, ja sam to shvatio 80-ih godina, kad sam bio na Europskom prvenstvu. Iz NBA lige smo tamo bili samo ja i Don Nelson. Gledao sam sve utakmice, Rusiju pa Jugoslaviju za koju su igrali Vlade Divac, Dino Rađa, Toni Kukoč, Dražen Petrović - rekao je Gregg Popovich i dodao:

- Osjećao sam se kao u trgovini sa slatkišima i pitao se gdje igraju ti momci i zašto nisu u NBA ligi. Kad smo ih počeli dovoditi u Ameriku, svima je vrlo brzo postalo jasno koliko su obogatili našu igru - rekao je Popovich.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 85

  • ČILI 01.04.2018.

    sin Hrvatice i Srbina...u jednom intervjuu se izjasnio kao Crnogorac...

  • 29.03.2018.

    to je bila odlična momčad nikad više takvih igrača

  • 29.03.2018.

    ta ekipa bi harala svjetom.nebi ni amerikanci to olako dobivali.Cijeli nas balkan je prepun talenata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare