Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
85 komentara

'Vidio sam Jugoslaviju i pitao se zašto ti dečki nisu u NBA'

Gregg Popovich je sin Hrvatice i Srbina, jedan je od najboljih trenera u povijesti NBA lige, a u 22 godine koliko je na klupi Spursa, poznat je i kao trener koji je najviše vjerovao neameričkim igračima

Foto: YouTube
85 komentara

Gregg Popovich (69), legendarni trener San Antonio Spursa, na čijoj klupi sjedi od 1996. godine, pričao je o talentu Kukoča, Rađe, Divca i ostalih igrača s područja bivše Jugoslavije koji su ga oduševili 80-ih godina prošlog stoljeća.

Popovich je sin Hrvatice i Srbina, jedan je od najboljih trenera u povijesti NBA lige, a u 22 godine koliko je na klupi Spursa, poznat je i kao trener koji je najviše vjerovao neameričkim igračima. 

- U svijetu ima jako puno dobrih košarkaša, ja sam to shvatio 80-ih godina, kad sam bio na Europskom prvenstvu. Iz NBA lige smo tamo bili samo ja i Don Nelson. Gledao sam sve utakmice, Rusiju pa Jugoslaviju za koju su igrali Vlade Divac, Dino Rađa, Toni Kukoč, Dražen Petrović - rekao je Gregg Popovich i dodao:

- Osjećao sam se kao u trgovini sa slatkišima i pitao se gdje igraju ti momci i zašto nisu u NBA ligi. Kad smo ih počeli dovoditi u Ameriku, svima je vrlo brzo postalo jasno koliko su obogatili našu igru - rekao je Popovich.

 

 

 

Naši partneri pišu
Message