To je to što me zanima!

Vjera Zvonarjeva i Venus Williams u finalu Dohe

Ruskinja Vjera Zvonarjeva i Amerikanka Venus Williams igrat će u nedjelju u Dohi za naslov pobjednice WTA Sony Ericsson Championshipsa
Vidi originalni članak

I Zvonarjeva i Venus Williams do finala su stigle bez poraza. Obje su dobile sva tri meča u skupini, a potom su i jedna i druga za finale morale igrati tri seta. Starija sestra Williams pobijedila je najbolju svjetsku tenisačicu, Srpkinju Jelenu Janković 6-2, 2-6, 6-3 nakon 2 sata i 11 minuta igre. Amerikanka je, tako, upisala četvrtu pobjedu protiv Janković u devetom međusobnom susretu. Oba prethodna meča ove godine, na zemlji u Rimu i na tvrdoj podlozi u Stuttgartu, dobila je srpska igračica. Mogla je i ovaj, samo da je bolje koristila break prilike. Od 16 izborenih realizirala je samo 4, a naročito je loša po tom pitanju bila u trećem setu, u kojem nije iskoristila niti jednu od 5 break lopti. Pritom je dva puta izgubila svoj servis.
Uspjeh svoje starije sestre iz gledališta je pratila Serena Williams, koja je u petak otkazala nastup na turniru zbog bolova u trbuhu, i tako propustila priliku da i ona zaigra u polufinalu.
Podsjećamo, Ruskinja Vjera Zvonarjeva pobijedila je sunarodnjakinju Jelenu Dementijevu 7-6(7), 3-6, 6-3 u prvom polufinalnom susretu na WTA Mastersu u Dohi. Venus Williams i Zvonareva dosad su igrale jedna protiv druge šest puta. Ruskinja je dobila njihov prvi meč, 2003. godine u osmini finala Roland Garrosa, ali je nakon toga Williams uknjižila pet pobjeda zaredom od kojih dvije u ovoj godini, na tvrdoj podlozi u Bangaloreu i na zemlji u Rimu.

WTA Masters, polufinale:
Zvonarjeva (8) – Dementijeva (5) 7-6 (7), 3-6, 6-3
V. Williams (7) – Janković (1) 6-2, 2-6, 6-3

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare