To je to što me zanima!

Vlašić i Pašalić uoči Nizozemske: Livaja ima našu punu podršku, ali i bez njega idemo po trofej

Ni tandem veznjaka iz Serie A nije bio pošteđen pitanja o incidentu od kojeg su prošla četiri dana. 'Vatreni' si jedinstveni: Klupskim podjelama nema mjesta kad je Hrvatska u pitanju
Vidi originalni članak

Umjesto u Vatikanu, hrvatska nogometna reprezentacija ovaj petak provodi u Rijeci zbog iznenadne operacije koju je papa Franjo obavio u srijedu.

Zlatko Dalić nastavlja s pripremama za polufinale Lige nacija protiv Nizozemske iduću srijedu, a pred novinare su izašla dva bivša igrača Hajduka koja za kruh zarađuju u Italiji, Torinov Nikola Vlašić (25) i Atalantin Mario Pašalić (28).

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su 'vatreni' srušili Tursku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pašalić: Ja na desnom 'krilu'? Može

Mario Pašalić u Atalanti dijeli svlačionicu s dvojicom nizozemskih veznjaka, Teunom Koopmeinersom i Martenom i De Roonom. Obojicu savršeno poznaje:

- Koopmeiners je jedna od sigurno najvećih opasnosti koja nas čeka u srijedu u Rotterdamu. Ja s obojicom igram godinama i stvarno su jako opasni veznjaci. Možda čak i obojica zaigraju od prve minute. Igrači su to koji imaju velike kvalitete. Na kraju krajeva, standardni su u Atalantinih početnih 11. Ali sigurno nisu jedini opasni u nizozemskoj momčadi.

U manjku središnjih napadača moguće je da npr. Kramarić ode na 'devetku', a vi opet na desno krilo...

- Nemam problema s tim. Ali ima još vremena do utakmice. Odlučit će izbornik. Sezonom u Atalanti smo svi prezadovoljni. Opet smo u Europi i ispunjene su ambicije i kluba i navijača.

Jeste li već krenuli detaljnije secirati igru 'Oranja'?

- Jučer smo se zapravo tek posve ekipirali. Pogledali smo jedan video, a danas kreće ona puna taktička priprema za Nizozemce i na treningu.

Prijatelj ste s Markom Livajom. 'No comment' ili ćete i vi komentirati incident?

- Tužan sam i razočaran na način na koji se sve to odvilo. Marko ima apsolutno moju podršku i žao mi je što ga nema tu s nama. Reprezentacija je sad uskraćena za najboljeg igrača HNL-a, igrača koji je zabijao i asistirao na SP. O samom incidentu je sve rečeno. Apsolutno osuđujem uvrede na Markov račun. Sve klupske podjele treba ostaviti po strani kad je reprezentacija u pitanju!

Prelilo se sve i van nogometa, otkazuju se koncerti...

- Da, incident se dogodio u ponedjeljak, a i dalje se ta priča provlači kroz medije. Dok mi imao povijesnu šansu osvojiti prvi trofej za Hrvatsku! Imamo dvije bronce, imamo srebro i bilo bi lijepo da se uzme i zlato premda je već sam ulazak na Final Four uspjeh, ali kad smo već tu pokušat ćemo uzeti trofej.

Ostajete u Bergamu ili...?

- Vidjet ćemo je li vrijeme za iskorak u karijeri. Tek je sezona završila, sada imam posao za odraditi s reprezentacijom, a onda ćemo vidjeti. Ako se ukaže prilika, dobro, ali ako i ostanem u Atalanti bit ću zadovoljan - rekao je Pašalić.

Vlašić: Moje najbolje utakmice tek dolaze

Nikola Vlašić je pod trenerskim ravnanjem Ivana Jurića odigrao odličnu sezonu na 'Čizmi'.

- Je, dolazak u Torino bio je pun pogodak. Posebno sam se digao u finišu sezone i sam sebi igrama za Torino stvorio situaciju da idem na Svjetsko prvenstvo.

Produženje ugovora?

- I Torino i West Ham znaju moju želju, vidjet ćemo što će biti. Ono što je sigurno je da imam 25 godina i da su moje najbolje utakmice tek preda mnom.

U Nizozemsku bez Livaje....

- Nemam što drugo dodati na ono što je 'Paša' rekao. I ne čudi me da se i dalje o tome piše i priča. Pričat će se o tome još dva tjedna... Ne, ne smeta me. Vaše je da pitate, naše da odgovorimo.

Očekujete li goropadne Nizozemce u srijedu?

- Nizozemci imaju odličnu defenzivnu liniju. Veza im je jaka, mladi Xavi Simons je eksplodirao. Jaki su, europski vrh. U finalu bih ja radije Italiju. Jer tamo igram - rekao je Vlašić.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Mata10 10.06.2023.

    Još kad bi se vas dvojica "uvrijedili" i napustili reprezentaciju sve krenulo na bolje.

  • Orep 10.06.2023.

    vlajić i pišalić podržali lubaju? I?

  • 01mario 09.06.2023.

    samo da lukica ne zaboravi doci na tekmu

Komentiraj...
Vidi sve komentare