Obavijesti

Sport

Komentari 78

Vlašić i Pašalić uoči Nizozemske: Livaja ima našu punu podršku, ali i bez njega idemo po trofej

Vlašić i Pašalić uoči Nizozemske: Livaja ima našu punu podršku, ali i bez njega idemo po trofej

Ni tandem veznjaka iz Serie A nije bio pošteđen pitanja o incidentu od kojeg su prošla četiri dana. 'Vatreni' si jedinstveni: Klupskim podjelama nema mjesta kad je Hrvatska u pitanju

VIDEO

Umjesto u Vatikanu, hrvatska nogometna reprezentacija ovaj petak provodi u Rijeci zbog iznenadne operacije koju je papa Franjo obavio u srijedu.

Zlatko Dalić nastavlja s pripremama za polufinale Lige nacija protiv Nizozemske iduću srijedu, a pred novinare su izašla dva bivša igrača Hajduka koja za kruh zarađuju u Italiji, Torinov Nikola Vlašić (25) i Atalantin Mario Pašalić (28).

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su 'vatreni' srušili Tursku

Pokretanje videa...

Turska - Hrvatska 0-2 00:43

Pašalić: Ja na desnom 'krilu'? Može

Mario Pašalić u Atalanti dijeli svlačionicu s dvojicom nizozemskih veznjaka, Teunom Koopmeinersom i Martenom i De Roonom. Obojicu savršeno poznaje:

- Koopmeiners je jedna od sigurno najvećih opasnosti koja nas čeka u srijedu u Rotterdamu. Ja s obojicom igram godinama i stvarno su jako opasni veznjaci. Možda čak i obojica zaigraju od prve minute. Igrači su to koji imaju velike kvalitete. Na kraju krajeva, standardni su u Atalantinih početnih 11. Ali sigurno nisu jedini opasni u nizozemskoj momčadi.

U manjku središnjih napadača moguće je da npr. Kramarić ode na 'devetku', a vi opet na desno krilo...

- Nemam problema s tim. Ali ima još vremena do utakmice. Odlučit će izbornik. Sezonom u Atalanti smo svi prezadovoljni. Opet smo u Europi i ispunjene su ambicije i kluba i navijača.

Jeste li već krenuli detaljnije secirati igru 'Oranja'?

- Jučer smo se zapravo tek posve ekipirali. Pogledali smo jedan video, a danas kreće ona puna taktička priprema za Nizozemce i na treningu.

Prijatelj ste s Markom Livajom. 'No comment' ili ćete i vi komentirati incident?

- Tužan sam i razočaran na način na koji se sve to odvilo. Marko ima apsolutno moju podršku i žao mi je što ga nema tu s nama. Reprezentacija je sad uskraćena za najboljeg igrača HNL-a, igrača koji je zabijao i asistirao na SP. O samom incidentu je sve rečeno. Apsolutno osuđujem uvrede na Markov račun. Sve klupske podjele treba ostaviti po strani kad je reprezentacija u pitanju!

Prelilo se sve i van nogometa, otkazuju se koncerti...

- Da, incident se dogodio u ponedjeljak, a i dalje se ta priča provlači kroz medije. Dok mi imao povijesnu šansu osvojiti prvi trofej za Hrvatsku! Imamo dvije bronce, imamo srebro i bilo bi lijepo da se uzme i zlato premda je već sam ulazak na Final Four uspjeh, ali kad smo već tu pokušat ćemo uzeti trofej.

Ostajete u Bergamu ili...?

- Vidjet ćemo je li vrijeme za iskorak u karijeri. Tek je sezona završila, sada imam posao za odraditi s reprezentacijom, a onda ćemo vidjeti. Ako se ukaže prilika, dobro, ali ako i ostanem u Atalanti bit ću zadovoljan - rekao je Pašalić.

Vlašić: Moje najbolje utakmice tek dolaze

Nikola Vlašić je pod trenerskim ravnanjem Ivana Jurića odigrao odličnu sezonu na 'Čizmi'.

- Je, dolazak u Torino bio je pun pogodak. Posebno sam se digao u finišu sezone i sam sebi igrama za Torino stvorio situaciju da idem na Svjetsko prvenstvo.

Produženje ugovora?

- I Torino i West Ham znaju moju želju, vidjet ćemo što će biti. Ono što je sigurno je da imam 25 godina i da su moje najbolje utakmice tek preda mnom.

U Nizozemsku bez Livaje....

- Nemam što drugo dodati na ono što je 'Paša' rekao. I ne čudi me da se i dalje o tome piše i priča. Pričat će se o tome još dva tjedna... Ne, ne smeta me. Vaše je da pitate, naše da odgovorimo.

Očekujete li goropadne Nizozemce u srijedu?

- Nizozemci imaju odličnu defenzivnu liniju. Veza im je jaka, mladi Xavi Simons je eksplodirao. Jaki su, europski vrh. U finalu bih ja radije Italiju. Jer tamo igram - rekao je Vlašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu