To je to što me zanima!

Vlašić još nije zabio Dinamu: Navijači u Maksimiru strastveni su, ali ne osjećaš to toliko puno

Dinamo je dobra momčad, ima vrlo dobre igrače, svake godine proda neke i dođu novi mladi iz škole ili kupe nekoga iz hrvatskih klubova, predstavio je Niksi Englezima hrvatskog prvaka
Vidi originalni članak

Nikola Vlašić (23) sasvim sigurno neće trebati putokaz do gostujuće svlačionice u Maksimiru. Tako West Hamova stranica počinje priču o asu "vatrenih" uoči četvrtka i otvaranja Europske lige utakmicom Dinama i West Hama (18.45).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Niksi je na tom stadionu igrao 13 puta, od čega sedam puta kao gost za Hajduk (jedna pobjeda, dva remija i četiri poraza), jednom s CSKA (izgubio 3-1) i pet puta kao domaćin, za reprezentaciju. Zabio je golove Švedskoj i Francuskoj u Maksimiru, ali Dinamu nikad nije zabio. U ukupno 14 utakmica za Hajduk i CSKA ima dvije pobjede, pet remija i sedam poraza.

PORUČILI OTOČANIMA Preporuka navijačima: Nemojte nositi Vlašićev dres u Zagrebu

Uoči europskog debija za West Ham, ali i prve domaće utakmice za novi klub, u nedjelju protiv Manchester Uniteda, za klupsku TV je rekao:

- Ovdje sam tjedan dana i sve je savršeno. Osjećam se kao da sam davno došao. Svi su igrači vrlo ljubazni i svi nude pomoć. Nogomet je globalna igra i ne smetaju nam razlike između kultura i nacionalnosti. Svi smo prijatelji i razgovaramo o svemu - sipa superlative Niksi.

Debitirao je u subotu u remiju 0-0 sa Southamptonom.

- Bolji smo, mogli smo pobijediti. Intenzitet Premier lige je visok i sve ću se više navikavati na to, ali osjećam se dobro.

A Dinamo?

- Drugačiji je izazov igrati u Europi i protiv Dinama, stižem u domovinu i jako se veselim. Očigledna je razlika između Lige prvaka i Europske lige, ali bilo koje europsko natjecanje drugačije je od prvenstva, gdje igraš praktički svake sezone protiv istih momčadi, dok u Europi često moraš na nekoga protiv koga nikad nisi igrao i drugačiji je stil igre. Nije se uvijek lako prilagoditi.

Potom se osvrnuo na Dinamovu momčad:

IGOR ŠTIMAC: 'West Ham će imati problema protiv Dinama, koji je daleko najbolja momčad u Hrvatskoj'

- Dinamo je dobra momčad, ima vrlo dobre igrače, svake godine proda neke i dođu novi mladi iz škole ili kupe nekoga iz hrvatskih klubova. Uvijek imaju dobro momčad.

Navijači?

- Strastveni su, ali tribine nisu blizu terenu pa ih ne osjećaš kao na nekim drugim stadionima. Što će nama olakšati prilagodbu. Ja imam lijepa sjećanja na golove za Hrvatsku u Maksimiru, ali Hajduk i Dinamo veliki su rivali. Dinamo dominira zadnjih deset godina i nisam sretan zbog toga kao bivši igrač Hajduka.

A onda debi pred domaćim navijačima!

- Jedva čekam! Takve utakmice, protiv Manchester Unitedu s Ronaldom, uvijek su uzbudljive, zbog takvih igramo nogomet. Želim testirati svoje mogućnosti, vidjeti gdje sam u usporedbi s ostalim igračima u velikim klubovima. Vjerujem u sebe i spreman sam na sve.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Lucky Luciano1203 16.09.2021.

    Predstavio englezima..? Pa zar im Dinamo i Hrvate jos uvijek treba predstavljati? 😅 Jos nisu naucili lekciju...

  • a disi ti 16.09.2021.

    Usporedba Vlasic u cska i hajduku teWest Ham ma daj pa sam on vrijedi vise od cijelog Dinama i stadiona i svega sta dode a njim

  • Veliki Meštar sviju hulja 15.09.2021.

    Ova Glava je iritantna ! Vlasis Glava

Komentiraj...
Vidi sve komentare