Obavijesti

Sport

Komentari 32

'West Ham će imati problema protiv Dinama, koji je daleko najbolja momčad u Hrvatskoj'

'West Ham će imati problema protiv Dinama, koji je daleko najbolja momčad u Hrvatskoj'

Vlašić može puno toga, ali očito mora pronaći način kako što prije postati dio momčadi. To nije individualni sport tako da morate svoje individualne kvalitete prilagoditi u sustav, smatra Igor Štimac

VIDEO

Bivši branič West Hama i bivši izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac (54) je u razgovoru za klupsku web stranicu 'čekićara' izjavio kako očekuje da će se West Ham proslaviti u Europskoj ligi ove sezone. 

POGLEDAJTE VIDEO: Petković uoči West Hama

Pokretanje videa...

Petković VIDEO

'Čekićari' će prvi put nakon pet godina, kad ih je vodio Slaven Bilić, igrati u Europi i to u Hrvatskoj protiv Dinama. Utakmica se igra na Maksimiru od 18.45, a na premijerni nastup svog bivšeg kluba dolazi i Štimac. 

Neupitno je da bivši 'čekićar' jedva čeka vidjeti West Ham na domaćem terenu, 22 godine nakon što su na Gradskom vrtu 1999. godine u prvom kolu Kupa Uefe svladali Osijek 3-1. 

- Čak i kad sam igrao za West Ham smo putovali u Hrvatsku, ali to je tada bilo drugačije - rekao je Štimac putem Zooma, iz udobnosti vlastitog doma u Splitu. 

Preporuka navijačima: Nemojte nositi Vlašićev dres u Zagrebu
Preporuka navijačima: Nemojte nositi Vlašićev dres u Zagrebu

West Ham je prošle sezone završio šesti na tablici čime je osigurao debi u grupnoj fazi Europske lige dok je, s druge strane, 'modrima' ovo deveti put.

- Dinamo ima jednu od najboljih akademija na svijetu, definitivno najviše stvara profesionalnih nogometaša, a istovremeno na tržištu odlično prodaje mlade igrače - rekao je Štimac pa nastavio: 

- West Ham će zasigurno imati nekih problema, ali moraju na Maksimir izaći s autoritetom, kao što igraju i u Premier ligi. Nema tu neke razlike i naravno moraju biti strpljivi. 

Zagreb: U 8. kolu HT Prve lige na Maksimiru se sastali Dinamo i Šibenik

- Ovaj zagrebački Dinamo nije ista momčad koja je igrala i prošle godine. Svaka sezone je ista priča u Hrvatskoj. Prodaju se najbolji igrači nakon čega se kupuju novi. Imaju pet ili šest novih igrača, ali i dalje im ide dobro. Oni su daleko najbolja momčad u Hrvatskoj te se također vesele ovoj utakmici - rekao je Štimac. 

Iako Štimac vjeruje kako će Dinamo pružiti dobar otpor, isto tako smatra da poboljšana i željna pobjede momčad West Hama ima sve kako bi se proslavila u Zagrebu, ali i u cijelom natjecanju. 

- Očigledno je da je ovo veliko postignuće nakon fantastično odrađene sezone. Momčad izgleda dobro i snažno, a moja očekivanja su zaista velika kad govorimo o West Hamu ove sezone u Premier ligi, a ne samo u Europi - kazao je. 

West Ham debitira u europskoj skupini, Dinamo je tu veteran, ali favoriti su ipak - 'čekićari'
West Ham debitira u europskoj skupini, Dinamo je tu veteran, ali favoriti su ipak - 'čekićari'

Štimac, koji je svojevremeno vodio hrvatsku reprezentaciju, a danas je izbornik Indije, rekao je da su 'čekićari' smireni i sigurni na terenu, ali i izvan njega. 

- Kad imate dobar početak sezone sve krene na bolje te je u svlačionici atmosfera odlična. Momčad jača iz sezone u sezonu te postaje jedna od glavnih snaga u Premijer ligi. Nitko ne voli igrati protiv West Hama - rekao je Štimac. 

U redovima West Hama nalazi se i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić (23) koji je ponikao iz Hajdukove akademije, a u subotu je protiv Southamptona debitirao u Premijer ligi. 

Premier League - Southampton v West Ham United

- On može puno toga, ali očito mora pronaći način kako što prije postati dio momčadi. To nije individualni sport tako da morate svoje individualne kvalitete prilagoditi u sustav. Odradio sam puno intervjua kad je Nikola potpisao za CSKA i sve što sam im rekao je bila istina. A to je da ako staneš uz Nikolu i ako se zalažeš za njegovo samopouzdanje, on može učiniti puno toga - rekao je pa nastavio:

- Nikola je u Rusiji odigrao fantastične partije i jedan je od najboljih igrača u Hrvatskoj. Redovan je u reprezentaciji te je dovoljno sazrio da može odigrati sjajnu sezonu s West Hamom, siguran sam u to - zaključio je Štimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka