To je to što me zanima!

Vratili ste reprezentaciju svom narodu: Vatreni, supersila ste!

SREĆKOVIĆI Sve, ali apsolutno sve što su puknuli na gol Francuzi ulazilo je, pa i ono što nisu jer je Mandžo zabio autogol. Nema sumnje, 'vatreni' su odigrali herojski i zato moraju biti ponosni
Vidi originalni članak

Uh, šteta. Prava šteta. Ne zbog poraza jer netko je na kraju morao izgubiti. Niti zbog drugog mjesta jer to je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog sporta i najljepša priča hrvatskog nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šteta je samo jer smo sami sebe pobijedili. Dva velika ratnika, junaka protiv Engleske, sasvim slučajno, darovali su Francuskoj dva gola. I to je najveća šteta. Jer niti po čemu, najmanje po igri, Francuzi nisu zaslužili pobijediti u finalu.

Niti je bio prekršaj kod prvog gola, niti je Ivan vidio loptu kod drugog. Uostalom, Griezmannov gol iz penala bio je prvi udarac Francuske na naš gol. A već su vodili 1-0. I to je najveća šteta.

Jer momčad koja je do finala prkosila svima, Joséu Mourinhu, koji nas je otpisivao uoči svake utakmice, zakonima fizike, medicine i gravitacije nije zaslužila na ovakav način izgubiti finale. Nije zaslužila primiti četiri gola, što u finalu nije primio nitko od 1970., kad je Brazil ‘četvorkom’ počastio Talijane.

I zato, dečki, glavu gore, za nas ste postali prvaci čim ste izašli na teren u Moskvi, i prije nego je utakmica počela. Uspjeli ste da danas cijeli svijet zna gdje je i što je Hrvatska, uspjeli ste jer je danas, osim Francuza, cijeli svijet navijao za vas. Toliko ste se svima uvukli pod kožu.

Ujedinili ste naciju koja je na Lužnjikiju igrala zajedno s vama. Uspjeli ste što nije nitko još od završetka Domovinskog rata. Učinili ste nas ponosnim i zbog toga morate biti ponosni. Vratili ste reprezentaciju gdje je joj je i mjesto, vratili ste je narodu, u čijim se očima opet vidi onaj izgubljeni žar. I zato ste za nas pobjednici.

Nikakva Francuska, vi ste za nas prvaci svijeta. Sad nam preostaje teži dio posla, zadržati ono što su izgradili Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Broz, Luka, Raketa, Rebić, Perišić - Mandžo. “Vatreni” su opet svjetska supersila!

Idi na 24sata

Komentari 272

  • Veliki Meštar sviju hulja 16.07.2018.

    Pitanje , jel netko pamti finalistu sa Sp 2010 ?

  • Veliki Meštar sviju hulja 16.07.2018.

    Ko pamti poražene u finalima....citat Gorana Ivanisevica....

  • Veliki Meštar sviju hulja 16.07.2018.

    Ako na sljedecem euru dodjemo do polufinala bar, onda smo velesila, dotad ne kenjajte s naslovima...cestitke na srebru , bojim se pomisliti sta bi to bilo da smo postali svjetski prvaci....

Komentiraj...
Vidi sve komentare