To je to što me zanima!

Vrijedna pobjeda Lokomotive na Kantridi, Split razbio Osijek

Na Kantridi su utakmicu, važnu u borbi za Europu, odigrali Rijeka i Lokomotiva, a do velike pobjede 3-1 došli su gosti iz Zagreba. Split je lako pobijedio Osijek 4-1
Vidi originalni članak

Nakon što je u ranijem terminu u subotu Dinamo pobijedio u Vinkovcima Cibaliju 1-0, u 19 sati odigrane su još dvije utakmice 28. kola Prve HNL.

Na Kantridi su utakmicu, važnu u borbi za Europu, odigrali Rijeka i Lokomotiva, a do velike pobjede 3-1 došli su gosti iz Zagreba. 

Iako je Rijeka bila puno opasnija na početku utakmice, do vodstva su došli 'lokosi'. Igrala se 17. minuta kada je Antolić iz slobodnjaka s ruba šesnaesterca lijepo pogodio gornji desni kut Manceovog gola za 1-0 Lokomotive.

Samo dvije minute gotovo identična situacija na drugoj strani, ali Benko nije bio precizan kao Antolić, te su 'lokosi' začuvali vodstvo.

Početak drugog poluvremena bio je preslik početka utakmice s dominacijom Riječana, ali opet su do gola došli gosti. U 56. minuti iz kontre za vodstvo Lokomotive 2-0 preciznim udarcem pogodio je Mario Šitum.

Nadu Rijeci u 77. minuti vratio je Leon Benko. Pucao je Jogan, golman Picak sam je kratko odbio, točno do Benka, koji posprema loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Rijeka nije uspjela izjednačiti. Dapače, primili su još jedan gol. U drugoj minuti sudačke nadoknade konačnih 3-1 postavio je Ivan Peko.

Split razbio Osijek

Na Parku mladeži Split se vrlo lako obračunao s Osijekom i pobijedio 4-1.

Domaćini su poveli već u 8. minuti. Pehar je odlično proigrao Rebića, koji je lijepo pogodio za vodstvo Splita. Na novi gol gledatelji su čekali do 44. minuti kada je Erceg proigrao Glumca koji je glavom pogodio za 2-0.

U 61. minuti Splitovci su zabili i treći gol. Rebić je proašo po lijevoj strani i ubacio u sredinu, gdje je loše reagirao Erceg. Ipak, u blizini je bio Baraban koji je posremio loptu u mrežu.

U 79. minuti Erceg je zabio za 4-0 Splita, a konačnih 4-1 u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio je Perošević.

Nakon nekompletiranog 28. kola Prve HNL Dinamo je vodeći sa 64 boda. Lokomotiva je druga s 49 bodova, a Split treći s bodom manje. Hajduk je s utakmicom manje četvrti s 47 bodova, a Rijeka peta s 46 bodova.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • antuntun505 21.04.2013.

    lokomotiva je besprijekoran stroj koji više nitko ne može zustaviti,a ponamanje klošari iz nekakve provincijske udruge i kluba koji se raspada po svim segmentima i aspektima

  • Yassa 20.04.2013.

    ajmo lokosi , ili cibosi

  • Marshall_1 20.04.2013.

    Ovo što rade mladi momci koji igraju za Dinamo 2, treba biti primjer HNL-a. Bez velikih ugovora, momci sa velikom željom za dokazivanjem i sa ekstra kvalitetnim stručnim stožerom šetaju se kroz najgoru ligu na Balkanu. Šteta zbog činjenice da je klub zapravo filijala našeg najmlađeg kluba, takozvanoga GNK (nastao 2004.), koji od svog osnutka do danas broji samo titule, te mu je drugo mjesto strano. Zbog te činjenice, Lokomotiva ima veliki poguranac od strane sudaca, u protivnom, bio bi pozitivna priča. Već je svima postalo jasno da je nogomet u Hrvatskoj umro 2004. godine, kada je NK Dinamo otišao u stečaj, čime mu je oprošteno više od 200 milijuna kuna našeg novca, dok su NK Varteks doslovno uništili "stručnjaci" koji danas vladaju hrvatskim nogometom. Da je 2004. godine Dinamo krenuo od najnižeg ranga, da se danas u istom rangu ne natječu dva Dinama, da je sudačka organizacija koja je uhvaćena sa 30000 eura mita ostala iza rešetaka, da HNS ne vode polupismeni Davor Šuker, stogodišnjak Zorislav Srebrić, psihopat Zdravko Mamić i potrčkalo Damir Vrbanović, na utakmice bi dolazilo više ljudi, a ja bih opet vjerovao u sport. Ovih nekoliko čitatelja 24 sata koji će mi lupiti minuse vjerovatno nikada nisu niti bili na Maksiruglu-nacionalnom stadionu i jedinom domu Hrvatske nogometne reprezentacije. Pravi navijač Dinama danas ne dolazi na utakmice jer ovo nije Dinamo, ovo je nekakav GNK. Ali pravi navijač Hajduka uvijek je na tribini, iako ovo danas nije niti sjena najboljeg kluba u Hrvatskoj. HAJDUK ŽIVI VJEČNO!

Komentiraj...
Vidi sve komentare