To je to što me zanima!

Kakav šok! Conor dominirao pa je sjeo strašan nokaut Poiriera!

Dugo očekivani revanš otišao je na stranu Poiriera! Irac je dominirao prvu rundu i odlično krenuo u drugoj, ali Conoru je prošao udarac u bradu koji ga je uzdrmao i nakon toga usijedio je nokaut
Vidi originalni članak

Veliki je favorit u ovoj borbi prema kladionicama bio Conor McGregor (32, 22-5), ali onda je sijevnuo desni kroše u bradu koji je u drugoj rundi spremio Irca na pod, a Dustin Poirier (32, 27-6-1) na najbolji je mogući način iskoristio priliku i dovršio posao strašnim nokautom!

- Cilj je bio odraditi borbu na visokoj tehničkoj razini, izabrati dobre udarce i napraviti veliki završetak. Pokazao sam malo 'counterboxinga', znam da Max Holloway kaže da je najbolji boksač u kategoriji, imam sav respekt prema njemu, ali pobijedio sam ga dva puta i mislim da sam ja taj. Boksao sam dobro i protiv Conora, a znamo da on ima ponajbolje kontre, ali nije me to previše diralo, došao sam pobijediti - rekao je Poirier nakon borbe. 

A nije sve tako izgledalo na samom početku meča jer je Irac bio taj koji je dominirao u prvoj rundi. Srušio ga je 'Diamond', ali se 'Notorious' ubrzo pridigao iz partera, a nakon toga je kontrolirao rundu. Prošlo je tu par karakterističnih udarca ramenom na žici, ali i nekoliko direkata u glavu nakon što je uhvatio udarac protivnika.

Do kraja runde bio je bolji borac i sigurno uzeo prvu rundu. Bolje je krenuo i u nastavku, ali onda je prošao jedan 'calf kick' što je malo poremetilo Conora. Shvatio je to Poirier i dodao još nekoliko leg kickova nakon čega se Irac smirio i više nije toliko napadao, a Amerikanac je počeo odlično boksati. Zatim je na leg kick spojio odličan udarac lijevom rukom koji je odsjeo direktno u Irčevoj bradi i dovršio posao na podu za veliku pobjedu!

- Teško se bilo vratiti nakon neaktivnosti, nije to bilo to. Ali njegovi udarci nogama su bili jako dobri, kao i onaj 'calf kick'. Noga mi je 'odumrla' , a zatim nisam bio opušten kako sam trebao. Neaktivnost, da, ali Dustin je odličan borac. Ako više vremena provodite u kavezu, bit će vam ugodnije. Trebam samo skinuti prašinu i to je to. Trebam aktivnost, u ovom poslu ne napreduješ ako nisi aktivan, to je tako. Razgovarao sam s Dustinom jedan na jedan, to je jako dobar čovjek. Sad se idem odmoriti u hotel i vratiti svojoj djeci - poručio je nakon meča više ne tako 'zloglasni' Conor McGregor.

A što je sljedeće za laku kategoriju UFC-a? Spominjao se mogući povratak Khabiba Nurmagomedova (32, 29-0), zazivao i revanš s Conorom, ali ne bi bilo pošteno prema borcima iz kategorije da Irac dobije priliku za napad na titulu. No, bilo kako bilo, Poirier ili Chandler mogli su impresionirati Khabiba...

Chandler debitirao odličnim nokautom

Iz Bellatora je u redove UFC-a prešao bivši prvak lake kategorije Michael Chandler (34, 22-5) koji je na najbolji mogući način debitirao u najjačoj svjetskoj organizaciji. Prvo je zauzeo centar oktogona protiv Dana Hookera (30, 20-10), a zatim nakon dvije i pol minute pronašao odlični desni kroše kojim je uzdrmao Novozelanđanina i dovršio ga na podu!

.- Pao mi je kamen sa srca, ovo je najveća pobjeda u mojoj profesionalnoj karijeri. Conor, iznenađenje! Ovo je novi kralj lake kategorije, a Dustin, tvoje vrijeme će doći - poručio je Michael nakon borbe.

Nakon pobjede je prozvao Conora i Poiriera, a prilikom izlaska iz dvorane vikao je prema publici kao dolazi i Khabiba Nurmagomedova. I to je realna opcija jer je Chandler najavljen kao veliko 'pojačanje' u lakoj kategoriji, a iščekuje se što će sljedeće izaći iz 'kuhinje Dane Whitea'.

Rodriguez šokirala Ribas, Muradov nastavio s pobjedama

Prije njih su na glavnom dijelu priredbe održane tri borbe - prvo je Marina Rodriguez poslala poruku na najvećoj svjetskoj sceni. U drugoj je rundi dobro desnom rukom uzdrmala favoriziranu Amandu Ribas i nastavila ju udarati na podu sve dok Herb Dean nije završio meč. 

Nakon njih u kavez je ušao dvojac koji je 'upao' na glavni dio priredbe Makhmud Muradov Andrew Sanchez. Kontrolirao je Sanchez većinu borbe, a nokaut je stigao u trećoj rundi. Desni overhand uzdrmao je Sancheza, a onda ga je Muradov samo dovršio za 3-0 u UFC karijeri.

Nakon toga se Joanne Calderwood vratila na put prema tituli u muha kategoriji. Nakon tri je runde odlukom sudaca slavila protiv Jessice Eye. Dva su joj suca dali sve tri runde, dok je jedan u jednoj rundi predost dao Eye, ali bilo je to dovoljno za slavlje Calderwood.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • zunzara9640 24.01.2021.

    Jadni Irac lako je mlatit slabiće kad dođe pravi baja nema ga nigdje. Khabib ga je uništio i sad mu je došao kraj. Sad more radit ono smeće od viskija i prodavat ga naivnim kupcima.

  • Zlatan.balkanac@gmail.com 24.01.2021.

    Veliki napuhanko pao jes jes... Napumpo mišiće i evo mene.. hihihihi 

  • Jasimeprasime 24.01.2021.

    Pa da vi sa 24 sata niste sposobni snimku stavit..... ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare