Obavijesti

Sport

Komentari 91

Kakav šok! Conor dominirao pa je sjeo strašan nokaut Poiriera!

Kakav šok! Conor dominirao pa je sjeo strašan nokaut Poiriera!
3

Dugo očekivani revanš otišao je na stranu Poiriera! Irac je dominirao prvu rundu i odlično krenuo u drugoj, ali Conoru je prošao udarac u bradu koji ga je uzdrmao i nakon toga usijedio je nokaut

Veliki je favorit u ovoj borbi prema kladionicama bio Conor McGregor (32, 22-5), ali onda je sijevnuo desni kroše u bradu koji je u drugoj rundi spremio Irca na pod, a Dustin Poirier (32, 27-6-1) na najbolji je mogući način iskoristio priliku i dovršio posao strašnim nokautom!

MMA: UFC 257

- Cilj je bio odraditi borbu na visokoj tehničkoj razini, izabrati dobre udarce i napraviti veliki završetak. Pokazao sam malo 'counterboxinga', znam da Max Holloway kaže da je najbolji boksač u kategoriji, imam sav respekt prema njemu, ali pobijedio sam ga dva puta i mislim da sam ja taj. Boksao sam dobro i protiv Conora, a znamo da on ima ponajbolje kontre, ali nije me to previše diralo, došao sam pobijediti - rekao je Poirier nakon borbe. 

A nije sve tako izgledalo na samom početku meča jer je Irac bio taj koji je dominirao u prvoj rundi. Srušio ga je 'Diamond', ali se 'Notorious' ubrzo pridigao iz partera, a nakon toga je kontrolirao rundu. Prošlo je tu par karakterističnih udarca ramenom na žici, ali i nekoliko direkata u glavu nakon što je uhvatio udarac protivnika.

MMA: UFC 257

Do kraja runde bio je bolji borac i sigurno uzeo prvu rundu. Bolje je krenuo i u nastavku, ali onda je prošao jedan 'calf kick' što je malo poremetilo Conora. Shvatio je to Poirier i dodao još nekoliko leg kickova nakon čega se Irac smirio i više nije toliko napadao, a Amerikanac je počeo odlično boksati. Zatim je na leg kick spojio odličan udarac lijevom rukom koji je odsjeo direktno u Irčevoj bradi i dovršio posao na podu za veliku pobjedu!

- Teško se bilo vratiti nakon neaktivnosti, nije to bilo to. Ali njegovi udarci nogama su bili jako dobri, kao i onaj 'calf kick'. Noga mi je 'odumrla' , a zatim nisam bio opušten kako sam trebao. Neaktivnost, da, ali Dustin je odličan borac. Ako više vremena provodite u kavezu, bit će vam ugodnije. Trebam samo skinuti prašinu i to je to. Trebam aktivnost, u ovom poslu ne napreduješ ako nisi aktivan, to je tako. Razgovarao sam s Dustinom jedan na jedan, to je jako dobar čovjek. Sad se idem odmoriti u hotel i vratiti svojoj djeci - poručio je nakon meča više ne tako 'zloglasni' Conor McGregor.

MMA: UFC 257

A što je sljedeće za laku kategoriju UFC-a? Spominjao se mogući povratak Khabiba Nurmagomedova (32, 29-0), zazivao i revanš s Conorom, ali ne bi bilo pošteno prema borcima iz kategorije da Irac dobije priliku za napad na titulu. No, bilo kako bilo, Poirier ili Chandler mogli su impresionirati Khabiba...

Chandler debitirao odličnim nokautom

Iz Bellatora je u redove UFC-a prešao bivši prvak lake kategorije Michael Chandler (34, 22-5) koji je na najbolji mogući način debitirao u najjačoj svjetskoj organizaciji. Prvo je zauzeo centar oktogona protiv Dana Hookera (30, 20-10), a zatim nakon dvije i pol minute pronašao odlični desni kroše kojim je uzdrmao Novozelanđanina i dovršio ga na podu!

MMA: UFC 257

.- Pao mi je kamen sa srca, ovo je najveća pobjeda u mojoj profesionalnoj karijeri. Conor, iznenađenje! Ovo je novi kralj lake kategorije, a Dustin, tvoje vrijeme će doći - poručio je Michael nakon borbe.

Nakon pobjede je prozvao Conora i Poiriera, a prilikom izlaska iz dvorane vikao je prema publici kao dolazi i Khabiba Nurmagomedova. I to je realna opcija jer je Chandler najavljen kao veliko 'pojačanje' u lakoj kategoriji, a iščekuje se što će sljedeće izaći iz 'kuhinje Dane Whitea'.

Rodriguez šokirala Ribas, Muradov nastavio s pobjedama

Prije njih su na glavnom dijelu priredbe održane tri borbe - prvo je Marina Rodriguez poslala poruku na najvećoj svjetskoj sceni. U drugoj je rundi dobro desnom rukom uzdrmala favoriziranu Amandu Ribas i nastavila ju udarati na podu sve dok Herb Dean nije završio meč. 

MMA: UFC 257

Nakon njih u kavez je ušao dvojac koji je 'upao' na glavni dio priredbe Makhmud Muradov Andrew Sanchez. Kontrolirao je Sanchez većinu borbe, a nokaut je stigao u trećoj rundi. Desni overhand uzdrmao je Sancheza, a onda ga je Muradov samo dovršio za 3-0 u UFC karijeri.

MMA: UFC 257

Nakon toga se Joanne Calderwood vratila na put prema tituli u muha kategoriji. Nakon tri je runde odlukom sudaca slavila protiv Jessice Eye. Dva su joj suca dali sve tri runde, dok je jedan u jednoj rundi predost dao Eye, ali bilo je to dovoljno za slavlje Calderwood.

MMA: UFC 257
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
UFC 257 6 SATI , Abu Dhabi, Etihad Arena
Sortiranje događaja
KAKAV NOKAUT

Krenula je druga runda i odmah je Conor krenuo žestoko! Uhvatio je Poirierovu nogu i umalo ga pogodio lijevim direktom u glavu. Tjera Dustina da ide prema nazad i kontrolira borbu 'Notorious'. 

Još mu je to prošlo dva puta, a nakon drugog je sjeo i čisti udarac u glavu na što je Poirier kažiprstom pokazao da 'neće ići'.  ALI KAKAV KRAJ, CONOR JE NOKAUTIRAN! POIRIER GA JE UZDRMAO I NAKON TOGA JE SJELO PAR UDARACA; CONOR JE PAO! 

KRAJ POBJEDA POIRIERAAA!

GOTOVA PRVA RUNDA

Iako je Conor napao Poiriera, 'Diamond' se vodio Khabibovom taktikom i odmah srušio Irca, ali nakon dvadesetak sekundi se pridigao Irac bez štete i krenuo s karakterističnim udarcima ramenom.

Sjelo je tu i par laktova, a dobro se čuju savjeti iz 'Notoriousova' kuta. Pokušavao je Poirier držati Conora uz kavez, ali Conor mu je uzvraćao odličnim koljenima i okrenuo ga na žicu, a krenulo je karakteristično gaženje po prstima. 

Borci su nakon toga opet u sredini kaveza, a odličan je direkt pogodio Irac. Ovim je udarcima sigurno kupio rundu, prošlo je to direktno u glavu. Uzvratio je Dustin leg kickovima, ali nije to bilo dovoljno jako da išta napravi Ircu. 

PRVA RUNDA

Krenula je naslovna borba večeri!

BORCI U KAVEZU

Dok je prije šest godina Conor 'ušao u glavu' Poirieru i slomio ga nokautom u prvoj rundi, ovaj je put Irac imao u potpunosti drugačiji, smireniji pristup. Nema 'zle krvi' između 'Diamonda' i 'Notoriousa', a pozdravili su se po ulasku u kavez.

Slijedi predstavljanje Brucea Buffera, a nakon toga kreće prva runda!

ULAZE U KAVEZ

Čuju se taktovi poznate pjesme, a to znači samo jedno - u kavez ulazi Conor McGregor! Irac je na putu, a čeka se još samo Dustin Poirier za spektakl večeri!

Komentari 91