To je to što me zanima!

Vršac jedini realni kandidat za organizaciju Final Foura

Na završnom turniru regionalne košarkaške lige uz Cibonu i Partizan krajem travnja igrat će vršački Hemofarm i ljubljanska Union Olimpija
Vidi originalni članak

Pobjedom protiv Cedevite Cibona je potvrdila prvo mjesto, dok je Zagreb CO porazom u Zadru ostao bez Final Foura NLB lige. Ostali rezultati su im se poklopili, ali "mravi" su ipak zauzeli "tek" šesto mjesto, što je najveći uspjeh u povijesti kluba u regionalnoj ligi.
Da su izborili Final Four, uvelike bi porasle šanse grada Zagreba da dobije organizaciju završnog turnira. No kako je Cibona ostala jedini zagrebački klub među četiri najbolje momčadi, od toga neće biti ništa.
- Nema novca - objasnio je glasnogovornik Cibone Ivan Jurković.
Dobar kandidat bila je i Podgorica, no i Budućnost je, poput Zagreba, izgubila ključnu utakmicu od FMP-a i ostala bez Final Foura. Pričalo se i o Poreču, ali dugovanja grada Hrvatskom teniskom savezu, koja traju još od Davis Cup susreta s Amerikancima, odbila su vodstvo lige.
S obzirom na to da je lani Final Four bio u Beogradu, a preklani u Ljubljani, jedini realni kandidat ostao je Vršac. Hemofarm ima vlastitu dvoranu i hotel te će toj momčadi biti daleko najjednostavnije organizirati završni turnir. Termin će najvjerojatnije biti posljednji vikend u travnju, a sve bi to vodstvo NLB lige trebalo potvrditi u ponedjeljak.
Cibona će u polufinalu igrati s Union Olimpijom, jedinom momčadi koja ju je dvaput dobila.
- Ovaj put malo ćemo ih ozbiljnije shvatiti - najavio je Vedran Vukušić te dodao:
- Idemo sad to osvojiti, taj trofej Cibona još nema.
Rasplet u posljednjem kolu u NLB ligi zadržao je Bosnu, dok je ispao Helios. Još se ne zna hoće li Uleb pozvati klubove iz NLB-a u kvalifikacije za Euroligu, te hoće li u igri biti jedan ili dva kluba. U svakom slučaju to bi bili Hemofarm i Budućnost, dok će Zagreb u Eurokup, koji se, barem putem kvalifikacija, smiješi i Cedeviti.
Inače. najkorisnijim igračem regionalne lige proglašen je Chester Mason iz Širokog s prosječnom valorizacijom 19,96, a najbolji od Hrvata je Andrija Žižić iz Cedevite na četvrtome mjestu (17,80). Žižić je i najbolji strijelac (17,12 poena) ispred Zagrebova Damira Mulaomerovića (16,76) i Cibonina Marka Tomasa (14,85).

KONAČNI POREDAK NLB LIGE:
1. Cibona 20-6
2. Partizan 20-6
3. Hemofarm 17-9
4. Union Olimpija 15-11

5. Budućnost 15-11
6. Zagreb CO 14-12
7. Cedevita 13-13
8. Zadar 13-13
9. Crvena zvezda 11-15
10. Široki 11-15
11. Radnički 11-15
12. FMP 10-16
13. Bosna 6-20
14. Helios Domžale 6-20

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare